Gubitak kose može biti traumatično iskustvo jer je kosa često odraz karaktera, i važan dio osobnosti i samopouzdanja. Naročito to vrijedi za žene jer je kosa često simbol senzualnosti. Gubitak kose još uvijek je socijalna stigma i za mnoge žene može biti preplavljujuće iskustvo koje dovodi do prestanka uživanja u različitim aktivnostima.

Prihvaćanje gubitka kose

Bilo iznenadno, očekivano ili postepeno, gubitak kose je uvijek velik događaj koji zahtijeva prilagodbu. Za prihvaćanje gubitka kose kaže se da je kraj bitke, ali ne dolazi kod svih lako, i uvijek je proces. To je posebice zbog toga što opadanje kose često znači potrebu dijeljenja dijagnoze s okolinom, bila osoba spremna na to ili ne. Prije gubitka kose, još uvijek je moguće uživati u druženjima i svim aktivnostima i na taj način pobjeći od situacije i podijeliti ju samo s onima s kojima to osoba želi. Gubitkom kose to više nije moguće i osoba mora podijeliti to i s okolinom.

Suočavanje pomoću perika

Iako se svatko suočava s gubitkom kose na svoj način, jedna od popularnijih metoda je korištenje perike. Quince perike pružaju širok raspon rješenja za gubitak kose, od perike od prirodne kose do perika sa sintetičkim vlaknima vrhunske kvalitete. Najvažnija stvar kod perika je što mogu vratiti samopouzdanje i omogućavaju odlaske u javnost stoga su idealne za početnu fazu suočavanja s gubitkom kose, jer uz Quince periku nitko neće znati da nije u pitanju Vaša prava kosa.

Kod gubitka kose, važno je pronaći perike koje koriste najmekše i najlakše materijale te kroz koje se može najlakše disati jer su najudobnije za tjeme. Savjetuju se također i perike s prednjim dijelom od čipke jer dopuštaju stiliziranje kose (frizure s otkrivenim čelom) bez vidljivog ruba. Još jedan savjet za ugodnije nošenje su perike s ručnim vezivanjem. Kod takvih perika, vlasi na čitavoj kapi vežu se ručno jedna po jedna na finu i djelomično rastezljivu mrežicu. Rezultat je iznimno lagana kapa vrlo ugodna za nošenje i s odličnim prianjanjem.

Kad je riječ o dužini, nema pravih savjeta jer svatko traži nešto drugo od perike. Ipak, za većinu osoba koje se suočavaju s gubitkom kose, preporučuje se odabrati Quince periku koja je otprilike jednake dužine kao njihova prirodna kosa, iako u ponudi Quince perika možete pronaći širok dijapazon dužina, od kratkih do dugih. Tko zna, možda je baš drastična promjena frizure ono što Vam treba za uspješno suočavanje. Za što god se odlučili, naši savjetnici bit će Vam na raspolaganju i pomoći pri odabiru idealne perike za Vaše potrebe i uspješno suočavanje.