Kape perika

Osnovni dio perike je tzv. kapa na koju su pričvršćene vlasi.
U nastavku objašnjavamo varijacije različitih kapa i kako ih se može kvalitativno klasificirati.

Perika s mono filamentom na koji se vlasi vežu ručno najkvalitetnija je perika i najudobnija za nošenje te u potpunosti izgleda prirodno. Kapa je kombinacija mono filamenta (gornji dio glave) i mono mrežice. Vlasi su pojedinačno pričvršćene na cijelo područje gornjeg dijela glave gdje se vlasište lako vidi. Mono filament (fina i vrlo tanka mrežica) je iznimno lagan i prozračan i nemoguće ga je razlikovati od pravog vlasišta osobe. Razdjeljak se, na primjer, može napraviti bilo gdje. Ostatak kape perike napravljen je od mono mrežice. Jedna po jedna vlas ručno se veže na ovaj fini i djelomično rastezljivi til. Ovakva kapa perike iznimno je lagana i prozračna te je najugodnija za nošenje. Kapa se kombinira s prednjim dijelom od čipke (super-front). Super-Front omogućuje stiliziranje kose (frizure s otkrivenim čelom) bez vidljivog ruba perike.

1) Fini mono filament

2) Super-Front

3) prednji dio od poliuretana (umjetna koža)

4) Mono mrežica

5) prilagodljiva elastična vrpca

Mono filament + ručno vezivanje

Perika s mono filamentom na koji se vlasi vežu ručno najkvalitetnija je perika i najudobnija za nošenje te u potpunosti izgleda prirodno. Kapa je kombinacija mono filamenta (gornji dio glave) i mono mrežice. Vlasi su pojedinačno pričvršćene na cijelo područje gornjeg dijela glave gdje se vlasište lako vidi. Mono filament (fina i vrlo tanka mrežica) je iznimno lagan i prozračan i nemoguće ga je razlikovati od pravog vlasišta osobe. Razdjeljak se može napraviti bilo gdje. Ostatak kape perike napravljen je od mono mrežice. Jedna po jedna vlas ručno se veže na ovaj fini i djelomično rastezljivi til. Ovakva kapa perike iznimno je lagana i prozračna te je najugodnija za nošenje.

 

1) fini monofilament

2) prednji dio od poliuretana (umjetna koža)

3) mono mrežica

4) prilagodljiva elastična vrpca

Najkvalitetnija izrada za osjetljivo vlasište. Vlasi na čitavoj kapi vežu se ručno jedna po jedna na finu i djelomično rastezljivu mrežicu. Rezultat je iznimno lagana kapa vrlo ugodna za nošenje i s odličnim prianjanjem. Kapa s potkama se kombinira s prednjim dijelom od čipke.

1) mono mrežica

2) prednji dio od čipke

3) prilagodljiva elastična vrpca

Perike vrhunske kvalitete s mono filamentom na vrhu glave na koji se vlasi vežu ručno jedna po jedna. Posebno dizajnirane za medicinske potrebe ove perike ispunjavaju najveće zahtjeve. Stražnji i bočni dijelovi kape izrađenu su od potki, tj. kosa se strojno pričvršćuje na pamučne trakice. Mono filament koji se nalazi na vidljivom dijelu na vrhu glave je vrlo tanka mrežica na koju se vlasi vežu ručno jedna po jedna. Mono filament je iznimno lagan i prozračan i nemoguće ga je razlikovati od pravog vlasišta osobe. Razdjeljak se može napraviti bilo gdje. Dodatno se kapa kombinira s prednjim dijelom od čipke (super-front). Super-Front omogućuje stiliziranje kose (frizure s otkrivenim čelom) bez vidljivog ruba perike.

 

1) fini mono filament

2) Super-Front

3) prednji dio od poliuretana (umjetna koža)

4) potke

5) prilagodljiva elastična vrpca

Perike vrhunske kvalitete s mono filamentom na vrhu glave na koji se vlasi vežu ručno jedna po jedna. Posebno dizajnirane za medicinske potrebe ove perike ispunjavaju najveće zahtjeve. Stražnji i bočni dijelovi kape izrađenu su od potki, tj. kosa se strojno pričvršćuje na pamučne trakice. Mono filament koji se nalazi na vidljivom dijelu na vrhu glave je vrlo tanka mrežica na koju se vlasi vežu ručno jedna po jedna. Mono filament je nevjerojatno lagan i prozračan i nemoguće ga je razlikovati od pravog vlasišta osobe. Razdjeljak se može napraviti bilo gdje.

 

1) fini mono filament

2) prednji dio od poliuretana (umjetna koža)

3) potke

4) prilagodljiva elastična vrpca

Ova kapa sastoji se većinom od potki, ali se područje razdjeljka izrađuje od monofilamenta, vrlo tanke tkanine na koju se ručno vezuje jedna po jedna vlas. Zahvaljujući svojoj prozirnosti i finom vezivanju, monofilamentni dio izgleda kao pravo vlasište zbog čega lako uočljivi razdjeljak izgleda vrlo prirodno. Na filamentnom dijelu razdjeljka volumen kose na gornjem dijelu glave je smanjen što periki daje posebno prirodan izgled. Kapa s potkama radi se u kombinaciji s prednjim dijelom od čipke (SUPER-FRONT). Super-Front omogućuje stiliziranje kose (frizure s otkrivenim čelom) bez vidljivog ruba perike.

 

1) potke na tankoj mrežici

2) mono filament (tjeme)

3) Super-Front

3) potke

4) prilagodljiva elastična vrpca

Ova kapa sastoji se većinom od potki, ali se područje razdjeljka izrađuje od mono filamenta, vrlo tanke tkanine na koju se ručno veže jedna po jedna vlas. Zahvaljujući svojoj prozirnosti i finom vezivanju, mono filamentni dio izgleda kao pravo vlasište zbog čega lako uočljivi razdjeljak izgleda vrlo prirodno. Na filamentnom dijelu razdjeljka volumen kose na gornjem dijelu glave je smanjen što periki daje posebno prirodan izgled.

1) potke na tankoj mrežici

2) mono filament (razdjeljak)

3) potke

4) prilagodljiva elastična vrpca

Perika s potkama ima najjednostavniju i stoga najjeftiniju kapu. Zahvaljujući laganim materijalima ove perike vrlo su ugodne za nošenje. Kosa se strojno ušiva na tzv. potke. Ove potke se zatim pričvršćuju na pamučne trake koje formiraju osnovni oblik perike. Na ovom primjeru vidimo strojno šivanu kapu napravljenu od potki (molimo pogledajte prethodni dio) u kombinaciji s prednjim dijelom od čipke (SUPER-FRONT). Ovaj Super-Front omogućuje stiliziranje kose (frizure s otkrivenim čelom) bez vidljivog ruba.

 

1) Potke na tankoj mrežici

2) Super-Front

3) potke

4) prilagodljiva elastična vrpca

Perika s potkama ima najjednostavniju i stoga najjeftiniju kapu. Zahvaljujući laganim materijalima ove perike vrlo su ugodne za nošenje. Kosa se strojno ušiva na tzv. potke. Ove potke se zatim pričvršćuju na pamučne trake koje formiraju osnovni oblik perike. Perike mogu biti izrađene u potpunosti od potki no vrlo često se kombiniraju s drugim materijalima, tj. s mono filamentnim dijelovima na tjemenu ili razdjeljku (molimo pogledajte u nastavku).

1) Potke

2) prilagodljiva elastična vrpca