Nakon vrućeg i sunčanog ljeta, stigla nam je jesen – promjenjiva, hladnija i za kosu ne tako povoljna. Jednako kao što se mijenja priroda, mijenja se i naša kosa te možemo primijetiti prve promijene – ispadanje kose. 

 

Kao što je slučaj kod proljetnog ispadanja kose, tako je i jesensko sasvim prirodno. Nakon ljetnih mjeseci i izloženosti suncu gdje je kosa dobivala mnogo vitamina D i rasla brže, došlo je vrijeme da nove vlasi zamijene stare, a vi uživate u mladoj kosi. Ispadanje kose u jesen posve je prirodna reakcija na izlaganje suncu i UV zračenju tijekom ljeta. No, ako primijetite da ispadanje premašuje do 100 vlasi tijekom dana, koliko je neka maksimala granica, konzultirajte se s liječnikom i provjerite da se ne radi o poremećaju hormona ili reakciji na neke sastojke, koje ste prethodno unijeli u organizam. 

Kosa u jesen je, ako je niste kvalitetno tretirali tijekom ljetnih mjeseci, pomalo suha i ispucala. Sve nedostatke do ponovnog obnavljanja vlasi možete prikriti perikama i umetcima. 

Jesen je godišnje doba koje volimo zbog promjenjivosti i različitosti. To je doba kada se boje mijenjaju iz dana u dan, kada vrijeme može iznenaditi svakog trena i kada skidanjem slojeva odjeće mijenjamo naš izgled nekoliko puta dnevno. Jesen je idealno doba za poigravanje izgledom i za praćenje jesenskog okružja. 

Hladniji dani odlični su za dugu kosu. Ona će vas utopliti, prekriti vam vrat i zaštititi od vjetra. Duga kosa se, također, smatra odrazom ženstvenosti i elegancije, koju možete naglasiti haljinama, čizmama i kaputima. Ona vam nudi mogućnost raznolikih frizura: rep, pletenice, punđe, raspuštena ravna, raspuštena kovrčava i mnoge druge. No, za dugu kosu potrebno je vremena kako bi ona narasla. Perike i umetci idealno su rješenje da u jednom trenu imate kratku kosu, a već u drugom dugu i da nitko od slučajnih prolaznika ne zna vašu malu tajnu. 

Osim duljinom kose, poigravanje je moguće i bojama. Od sjajnih, zlatnih tonova, preko bakrene i crvene do klasične tamne čokolade i crne – sve boje su moguće. Gledajte kako se vaš izgled i stav mijenjaju istovremeno s bojom i kako, ovisno o danu i suncu, vaša kosa biva drugačija zbog igre svjetlosti. Tko zna, možda vas upravo to potakne na promjenu vaše prirodne kose gdje nećete zažaliti zbog loše procjene jer ćete već biti sigurni u rezultat.

Svi koji imaju dugu kosu znaju koliko je vremena, truda i novca potrebno za održavanje iste. Ulja za sjaj, češljanje, obnavljanje vrhova, a tek rađenje frizure… Koliko puta ste željeli kovrče, a one pod težinom ili vremenom popuste? Svaki ošišani centimetar predstavlja ogromnu razliku u dužini kose, iako nitko od okoline ne primjećuje vaš posjet frizeru. Briga o dugoj kosi ponekad je luksuz, koji si ne možete priuštiti zbog posla i ostalih obaveza. Svatko tko je nekada imao dugu kosu, barem je jednom pomislio kako bi sve bilo mnogo lakše s kratkom kosom, ali je također svjestan da će već za par dana željeti staru, napornu i zahtjevnu kosu pa šišanje ipak ne dolazi u obzir. 

S druge strane, ljudi s kratkom kosom požele dugu kosu, bilo da je riječ o većem izboru frizura ili samo osjećaju koji duga kosa pruža. Ali kosa jednostavno ne raste ili ne mogu dočekati da kosa naraste toliko duga. 

Svaka dužina kose ima svoje godišnje doba. Dok mnogi smatraju da je kratka kosa pogodnija za ljetne mjesece, a duga za jesen i zimu, mi smatramo da u svakom mjesecu, bez obzira na godišnje doba, možete imati oboje. Perike i umetci daju vam tu slobodu da svaki dan imate svoju frizuru iz snova. Priuštite si raznolikost frizura i dugu kosu. Poigrajte se valovima, kovrčama, svim frizurama koje vam padnu na pamet. Uvedite vedrine u poneke tmurne jesenske dane s raznovrsnim Quince perikama i umecima. Možete izabrati onu, za vas, savršenu. U ponudi imamo perike od umjetnih vlasi, kombinacije umjetnih i prirodnih ili u potpunosti prirodnih vlasi. Rado ćemo vam pomoći informacijama i savjetima, kako biste zadovoljni zakoračili u hladne dane. 

Iskoristite ovaj period za potpunu slobodu. Budite ono što jeste i ono što se, možda ponekad ne usudite biti. Budite slobodni, veseli, nasmijani i otkačeni. Igrajte se stavom, izgledom, a ponajprije kosom.