Visokokvalitetne ekstenzije i repovi za dugu i prekrasnu kosu idealno su rješenje kad želimo postići elegantan i profinjen izgled.

Jučer kratka kosa, a danas duga skupljena u rep? Zašto ne, ako ste si kupili ekstenzije u vidu repa, znate da u nekoliko trenutaka možete postići elegantnu frizuru s dugom kosom. Ako pak nemate ekstenzije, a željeli biste imati dužu kosu bez da čekate da sama naraste, repovi od prirodne kose ili pak one sintetičke pravo su rješenje jer s njima u tren oka imate postižete profinjeni izgled. Naravno, ne mora nužno značiti da je kratka kosa uvjet nabave ekstenzija jer se i duga tanka kosa kojoj želite povećati volumen može na ovaj način učiniti bujnijom.

Duga, voluminozna kosa veže se uz ženstvenost i eleganciju no zahtijeva puno više po pitanju održavanja od kratke kose pa stoga ne čudi da se brojne žene odlučuju na kraće i praktičnije duljine. No ponekad nam promjena frizure dobro dođe ili je u pitanju neka posebna prilika kada želimo zasjati. Ako je naša prirodna kosa možda prekratka ili previše rijetka da bismo postigli željeni izgled dostupne su nam brojne ekstenzije i umetci za kosu pomoću kojih možemo promijeniti frizuru iz kratke u dugu i povećati njezin volumen.

Ekstenzije kao što su repovi za kosu vrlo su popularne jer su lake za postavljanje i ne zahtijevaju daljnje oblikovanje – čim se rep stavi na glavu, frizura je gotova, a elegantan imidž ostvaren. I brojne poznate osobe koriste se ovim trikom pa tako pjevačica Gwen Stefani često u javnosti bude sa skupljenom kosom, a zapravo je u pitanju pričvršćeni rep – ekstenzija. Ako pak čeznete za bujnim pramenovima koji slobodno padaju niz ramena onda umjesto repa možete nabaviti umetak za kosu koji se također jednostavno pričvršćuje pomoću kopči. Umetak se stapa s vašom prirodnom kosom pa se postiže prirodan izgled i frizura.

Osim klasičnih sintetičkih repova i repova od prave kose, u ponudi se mogu pronaći i proteinski repovi. Proteinski repovi napravljeni su također od umjetnih vlasi no nisu rađene od klasične sintetike već od umjetnog materijala najsličnijeg ljudskoj kosi. Perike i ostali proizvodi od tog materijala su kvalitetniji i dugotrajniji te ih se za razliku od sintetičkih perika i ekstenzija može oblikovati uređajima za stiliziranje kose: peglati, kovrčat, fenirati. Jedino ih se ne može kemijski tretirati, odnosno bojati. Iako ovakvi repovi nisu napravljeni od prirodne kose, s njima se radi navedenih mogućnosti može poigrati i napraviti raznolike frizure.

Bilo koje ekstenzije za kosu pa tako i repovi od prave i sintetičke kose zahtijevaju njegu. Predviđeni rok trajanja je nekoliko mjeseci, ako se za njih dobro brine. Tako je dobro koristiti četku posebno napravljenu za ekstenzije ili četke od prirodne dlake koja je najbolje rješenje ne samo za umetke već i za vlastitu kosu. Nakon nošenja preporučuje se lagano raščešljati ekstenzije kako bi se raspleli nastali čvorovi, a na vrhove možemo nanijeti i malo ulja za kosu kako bi postupak bio lakši. Češljati ih treba od vrhova prema gore jer u suprotnom riskiramo petljanje vlasi i oštećenje ekstenzija. Kod pranja treba izbjegavati sušilo za kosu – ekstenzije treba namočiti u vodu u koju smo dodali šampon koji ne sadrži sulfate (stoga je preporučljivo koristiti sredstva za njegu napravljena specijalno za ekstenzije) i osušiti na zraku. Kod oblikovanja ekstenzija ne preporučuje se koristiti lak za kosu jer će ih previše slijepiti. Ako pak ipak ne možete bez njega, obvezno ih operite odmah nakon nošenja.

Uz jednostavnu brigu i korištenje, sigurni smo da ćete uživati u svojim umetcima za kosu te da ćete biti zadovoljni svojom frizurom. Njihova svrha i jest da vam olakšaju put do željene duljine i volumena kose, a da se u tren oka možete vratiti svojoj standardnoj frizuri nakon nošenja.