Iako se većinom ne govori o tome, muškarci čija se prirodna kosa prorijedila ili nestala također koriste perike.

Gusta i zdrava kosa oduvijek je bila na cijeni te je i kod muškaraca i kod žena odražavala njihovu ljepotu, odnosno snagu i zdravlje pa su oba spola osjetljiva na slabljenje i gubitak kose. U odnosu na žene gdje se nošenje perika u posljednjih nekoliko godina dodatno populariziralo, kod muškog dijela populacije nošenje perike i dalje je popriličan tabu. Bez obzira što moderna tehnologija izrade i širina ponude čine perike dostupne svima ipak još uvijek predvladava stav kako je prihvatljivije da ih nose žene, nego muškarci. Takav stav je naravno kriv. Nema ništa loše u tome da i muškarci nose perike ako nisu zadovoljni izgledom svoje frizure ili ako gube kosu.

Mnoštvo je slavnih osoba oba spola koji nose perike. I dok se kod ženskog dijela poznatih nošenje do te mjere populariziralo da se brojne zvijezde javno hvale svojim kolekcijama perika, muški dio još uvijek mudro šuti o tajnama vlastitih bujnih frizura. Usprkos tome, zna se da velike holivudske face kao što su npr. John Travolta, Nicholas Cage i David Craig već odavno koriste perike i umetke kako bi imali frizuru po svom izboru. Naravno, gubitak kose nije nešto čega bi se trebali sramiti pa u budućnosti očekujemo veću otvorenost kako po pitanju ćelavosti tako i na temu muških perika. Ako se prirodna kosa u muškarca prorijedila ili skoro u potpunosti nestala, zašto je ne zamijeniti kvalitetnom perikom.

Prirodna ćelavost puno je češća kod muškaraca nego kod žena no gubitak kose ne ovisi više samo o genima već se i moderan način života pun stresa i izloženosti zagađenju odražava na kvalitetu kose i zdravlje vlasišta stoga se rast popularnosti perika polako događa i kod muške populacije. Muškarci koji nose perike nisu nikakav presedan i s dobro oblikovanom i kvalitetnom perikom mogu samo dobiti na samopouzdanju. Jedini pravi problem u svemu tome jest ako se pribjegne lošim i jeftinim rješenjima zamjene za kosu u vidu nekvalitetnih perika i umetaka, a što se vrlo lako rješava kupovinom pravog proizvoda. Kvalitetne muške perike od prirodne ili umjetne kose danas su pristupačne cijenom i dostupne svima pa se lako može izbjeći zamka nedovoljno dobrog i nekvalitetnog proizvoda.

Bez obzira jesu li perike napravljene  od umjetnih vlasi ili je u pitanju prava kosa, njihov izgled u potpunosti je prirodan pa je gotovo nemoguće uočiti da osoba nosi periku ili umetak za kosu. Ono što je bitno kod kupovine, a što smo već spominjali kod perika za žene, jest odabrati onaj model s kojim ćemo se osjećati ugodno i prirodno prilikom nošenja. Izbor modela je velik i nije problem pronaći onu periku koja će nam dati prirodnu frizuru, bez obzira je li naša prirodna kosa plava, crna ili prosjeda. Osim boje možemo birati i duljinu jer bez obzira što je kratka kosa najpopularnija kod muškog roda s perikom možemo imati i frizuru s dužom kosom te s ravnim ili valovitim vlasima. Kad smo pronašli oblik i boju s kojima smo zadovoljni potrebno je još obratiti pažnju na veličinu perike jer nas premali model može stezati, a prevelika perika neće dobro „nasjesti“ na glavu pa si dajte dovoljno vremena kod odabira modela kako biste odabrali onaj koji vam po svemu ranije navedenom dobro pristaje.

Da ponovimo za kraj, nošenje perike kod muškaraca nije nikakvo čudo. Ključ je u tome da se dobro osjećate kad stavite periku na glavu i dobijete na samopouzdanju. Uz današnju odličnu ponudu perika za muškarce gubitak prirodne kose zaista više nije razlog da se odreknete omiljene frizure i „čupavog“ izgleda.