Žene često koriste marame ljeti kada žele hladnu i udobnu opciju. Ali one mogu biti prekrasan dodatak vašem ormaru tijekom cijele godine. Ovog prosinca, naučite prepoznati marame kao atraktivne, elegantne opcije za hladnije vrijeme.

Perika i marama duo

Zimsko vrijeme može biti nepredvidivo, a to uključuje i oštre zimske vjetrove. Suočite se s njima s više samopouzdanja uparivanjem svoje perike s maramom. Zarolajte ili presavijte šal u usku traku. Zatim zavežite šal oko prednjeg dijela glave i zavežite ga na potiljku. To će pružiti stilski štih uz dodatnu sigurnost kako bi vaša perika bila čvrsto na mjestu, unatoč vremenu. Vezanje marame oko perike može pružiti dodatnu toplinu, pomažući da vaše tjeme i stražnji dio vrata budu zaštićeni i udobniji.

Bezvremenski turbani

Kad ne želite komplicirati, možete preskočiti frizuru i izvrstan ”look” postići samo vezivanjem marame. Tako je, pričamo o turbanima. Turbani su dugogodišnji modni trend, koji je postao popularan u ranim danima srebrnog ekrana. Danas vidimo slavne osobe koje nose turbane kao izraz stila, a savršeni su za trenutke kada ne želite brinuti o frizuri.

Još jedna prednost nošenja turbana zimi je da su mekani i nježni za vaše vlasište. Zimsko hladno vrijeme može značiti sate provedene u zatvorenom prostoru, okruženi pretjerano suhim zrakom zbog grijanja. Dok vas vaša peć održava u toplini, niska vlaga može isušiti vašu kožu. To može dovesti do toga da vaše vlasište postane osjetljivije. Prebacivanje na marame i turbane može biti moderan način da se vaše vlasište odmori, a da ujedno ostane zaštićeno i toplo.

Iskoristite raznolikost

Još jedna prednost marama i turbana zimi je da možete brzo i jednostavno promijeniti stil za svaki događaj. Možete nositi svoju uobičajenu periku ili frizuru na posao, ali onda dodajte raskošnu maramu i odmah ćete biti spremni za večer s prijateljicama. Vežite maramu jednosmjerno za dnevni izgled, a zatim ju zategnite kao dramatičniji turban za noćni izlazak u grad. Online možete pronaći inspiraciju za različite načine vezanja šalova i razne tehnike zamatanja za elegantne izglede.

U dane kada ne želite nositi maramu na glavi, još uvijek možete pronaći ulogu za njih. Omotajte ih oko vrata za dodatnu toplinu tijekom prohladnog zimskog dana ili ih zavežite na odjevnoj kombinaciji kako biste dali atraktivan dodir boje odijelu ili haljini.

Budite glavna zvijezda dočeka ove godine uz Quince marame i turbane!