Perike od umjetnih vlakana danas su visoko-kvalitetne i često popularan odabir za mnogo ljudi koji se odluče na nošenje perika. Međutim, postoje neke karakteristike zbog kojih mogu izgledati nešto manje prirodno, kao što su izraženi sjaj ili jednostavno loša pozicija na glavi. Stoga u nastavku donosimo nekoliko savjeta kako da Vaša perika izgleda realističnije.

Odabir perike

Prije svega započinjemo s pravilnim odabirom perike. Ako želite da Vaša perika ima što prirodniji izgled, savjet je da potražite mono filamentnu periku s prednjim dijelom od čipke. Vlakna će se ponašati prirodnije jer su ručno vezana, a perika će izgledati kao da raste iz tjemena.

Osim toga, važno je znati svoju veličinu, pri čemu se slobodno obratite nama u Quince timu da Vam pomognemo pronaći Vašu idealnu veličinu. I posljednja stvar na koju obratite pozornost su boje. Tražite perike s nekoliko nijansi željene boje pri čemu se izmjenjuju gradijenti. Ako je perika obojena samo jednom bojom bez puno gradacija izgledat će neprirodno i umjetno.

Nošenje perike

Prvi i najvažniji savjet je – uvijek poravnajte periku s prirodnom linijom kose. Ako to ne napravite, možda se može primijetiti da izgleda pomalo neprirodno u odnosu na Vašu glavu.

Perike je također potrebno mijenjati dovoljno često. S obzirom da nažalost još nije izmišljena perika koja će rasti, nakon nekog vremena vlasi će izgubiti na kvaliteti i potrebno je zamijeniti periku. Vjerujte nam, nekad ni najbolji proizvodi za održavanje neće spasiti periku kojoj je ”prošao rok trajanja”.

Tips & Tricks

Za kraj, nekoliko praktičnih savjeta koji ovise i o Vašim preferencijama.

Kako bi perike s umjetnim vlaknima izgubile neprirodni sjaj, dobra ideja je koristiti suhi šampon koji će dati perikama mat izgled, a ovisno o tome kako ga nanesete može Vam ako želite dati i prirodan ”razbarušen” izgled kose.

Još jedno dobro rješenje je stilizirati kosu u uobičajene, prirodne stilove poput pletenica ili repa. Pritom pripazite da se ne vidi ni jedan dio kape perike i iskoristite dodatke poput traka za kosu ili šala kako bi se prekrile potencijalne nesavršenosti.

Nadamo se da će Vam ovi savjeti pomoći u odabiru i nošenju Quince perika. Za još savjeta i sve upite slobodno se obratite našem timu koji je uvijek spreman pomoći!