Kod uzimanja perike lako se izgubiti u moru izbora. Ono što stoji nekom drugom, ne mora nužno stajati i Vama, a posebno je to izraženo ako kupujete periku online. Uvijek možete posjetiti naš Quince salon u kojem će Vam djelatnici pomoći odabrati savršenu periku za Vas, a u nastavku donosimo kratak vodič za odabir Quince perike s obzirom na jednu od najvažnijih karakteristika – oblik lica.

Perike za ovalni oblik lica

Ovalno lice tipično je uže na području brade, a dužina takvog lica je otprilike 1,5 puta veća u odnosu na širinu. Smatra se idealnim oblikom lica zbog svoje izražene simetrije i proporcionalnih značajki bez dominantnih karakteristika. Na ovalan oblik lica pristaju sve Quince perike, a najviše će pristajati perike koje naglašavaju oblik lica, naročito ako su srednje dužine.

Perike za četvrtasto lice

Četvrtasto lice karakterizira široka vilica koja je jednake širine kao čelo. S obzirom na jake linije lica, bolje je izbjegavati ravne stilove kose. Posebice je dobro izbjegavati ravnu kosu koja završava otprilike u razini s bradom jer će takvi stilovi pretjerano naglasiti ravne linije. Bolji odabir bile bi Quince perike s malo više volumena na vrhu glave kako bi se oblik izdužio. Odaberite stepenast ili kovrčav stil kako bi se razbile snažne linije i kako bi samo lice više došlo do izražaja.

Perike za okrugla lica

Okrugao oblik lica odnosi se na kratka i široka lica, s puninom ispod jagodica. Najbolje Quince perike za ovakav oblik lica su one koje dodaju puninu na vrhu glave, a ravnije su kod jagodica kako bi se oblik lica izdužio. Quince perike s razdjeljkom koji nije na sredini također su izvrstan odabir, a za ovakav oblik lica idealne su duže perike koje će savršeno nadopuniti okrugle dijelove obraza i čeljusti.

Perike za srcolika lica

Lice u obliku srca obično ima šire čelo, visoke jagodice i usku bradu. Najčešće je linija kose u V-obliku. Za ovakav oblik lica izvrstan izbor su kratke Quince perike, te stepenasti stilovi i bob frizure jer donose balans i vraćaju simetriju. Poželjno je izbjegavati stilove s pretjeranom puninom na vrhu jer će to dodatno naglasiti užu bradu i dovesti do neproporcionalnog izgleda.

Perike za duga lica

Duga lica su uska, čelo i čeljust su otprilike jednake širine, a obrazi su sa strane ravni. Općenito, za dugo lice glavna zamisao je dodati više širine, a ne dužine. Quince perika u razini brade ili iznad ramena izvrstan je stoga izbor kako se ne bi dodatno naglasila postojeća dužina te kako bi se postigla veća simetrija. Kako bi se postigao veći volumen, izvrstan odabir je i kovrčava Quince perika.

Sad kad znate koji je Vaš oblik lica i koja je idealna perika za Vas, vjerojatno ćete se osjećati ugodnije prilikom prve kupnje. Nakon toga, slobodno eksperimentirajte sa stilovima, najvažnije je da se Vi dobro osjećate, a dobar savjet uvijek možete pronaći kod nas.