Kada je riječ o tome kako postaviti periku, postoji nekoliko različitih načina na koje možete unaprijed pripremiti glavu. Međutim, može biti teško znati koja je metoda najbolja za vas. U ovom postu analiziramo najbolje metode kako staviti periku za različite duljine kose, tako da možete odabrati ono što vam najbolje odgovara!

Prvi korak – priprema kose ili glave

Za početnike može biti teško za znati trebaju li nositi kapu za periku ili ne. Postoji nekoliko okolnosti kada stavljanje perike zahtijeva upotrebu kapice za periku, obično kada netko ima vrlo malo ili nimalo kose, jer to pomaže da se perika učvrsti. Također bismo preporučili nošenje kape za periku ako imate osjetljivo vlasište, jer to dodaje dodatni sloj između vaše glave i perike kako bi se spriječila iritacija. Ako vam je vaša perika općenito neudobna, uvijek preporučujemo da nosite kapu za periku kako biste vidjeli hoće li vam to pomoći da se osjećate samouvjerenije i sigurnije.

Kratka kosa

Ako se pitate kako staviti periku na kratku kosu, ključ je u pripremi. Pripremite se prije stavljanja perike tako što ćete kosu zabaciti unatrag, dalje od lica. Da biste ju učvrstili, jednostavno ju namjestite i dodajte malo spreja za kosu. Pazite da pritom periku ne pošpricate lakom za kosu.

Duga kosa

Što se tiče duge kose, važno ju je pričvrstiti ukosnicama dalje od lica, držeći je što ravnijom. Kosu možete zakopčati u uvojke ili zavezati kosu u dvije francuske pletenice, prekrižiti ih na potiljku, pričvrstiti ih na glavu i pričvrstiti špangama.

Bez kose

Kao što je ranije spomenuto, korištenje kape za periku uvijek se preporučuje kada imate malo ili nimalo kose, jer će perika biti puno sigurnija na vašoj glavi, držat će je na mjestu i izgledati fantastično cijeli dan.

Kako postaviti periku

Svi smo u jednom ili drugom stadiju bili početnici u nošenju perika, ali nadamo se da sada znate kako staviti periku kao početnik i imate samopouzdanja da je sami isprobate. Za stavljanje perike potrebna je praksa, i iako bi u početku moglo potrajati, jamčimo da će vam brzo ući u ruku! Pogledajte sve nevjerojatne Quince perike koje imamo u našoj kolekciji kako biste pronašli svoj savršeni stil, a naš ljubazni tim uvijek vam je na raspolaganju ako trebate bilo kakav savjet pri odabiru svoje prve perike ili dodatnu pomoć oko postavljanja.