Kapa perike na koju su pričvršćene vlasi jedan je od najvažnijih sastavnih dijelova perike. O kapama perike ovisi to koliko će perika biti udobna, kako će vizualno izgledati, koliku slobodu imate prilikom stiliziranja, ali i cijena. U nastavku saznajte koji tipovi postoje i koja kapa perike je idealna za vas.

Materijali

Prvo ćemo sagledati materijale koji se koriste za izradu kapa perika. Jedna od mogućnosti je korištenje tzv. potki na koje se vlasi perike strojno ušivaju, a zatim se potke pričvršćuju na pamučne trake koje formiraju osnovni oblik perike. Ovaj materijal praktičan je i jeftin, ali dosta vidljiv pa se često kombinira s drugim materijalima, a to su čipka i mono filament. Na čipku i monofilament vlasi se vezuju ručno što daje izrazito prirodan izgled, a manje su vidljivi od potki što omogućuje i dodatnu slobodu prilikom stiliziranja. Osim toga, svaka kapa ima i prilagodljivu elastičnu vrpcu, a mogu se koristiti i drugi materijali poput poliuretana (umjetne kože).

Perike s potkama

Perika s potkama ima najjednostavniju i stoga najjeftiniju kapu. Zahvaljujući laganim materijalima ove perike vrlo su ugodne za nošenje. Perike mogu biti izrađene u potpunosti od potki no vrlo često se kombiniraju s drugim materijalima, tj. s mono filamentnim dijelovima na tjemenu ili razdjeljku.

Primjerice, na slici ispod vidljiva je strojno šivana kapa u kombinaciji s prednjim dijelom od čipke (SUPER-FRONT). Ovaj Super-Front omogućuje stiliziranje kose (frizure s otkrivenim čelom) bez vidljivog ruba.

Nadalje, kape se mogu sastojati većinom od potki, ali da se područje razdjeljka izrađuje od mono filamenta, vrlo tanke tkanine na koju se ručno veže jedna po jedna vlas. Zahvaljujući svojoj prozirnosti i finom vezivanju, mono filamentni dio izgleda kao pravo vlasište zbog čega lako uočljivi razdjeljak izgleda vrlo prirodno. Ovakve perike također se mogu kombinirati sa Super-Frontom za još prirodniji izgled.

Perike s mono filamentom

Perike s mono filamentom također se mogu kombinirati s potkama u manjoj mjeri. Najčešće se mono filament smješta na vrhu glave ma koji se vlasi vežu ručno jedna po jedna. Posebno dizajnirane za medicinske potrebe ove perike ispunjavaju najveće zahtjeve. Stražnji i bočni dijelovi kape izrađenu su od potki, tj. kosa se strojno pričvršćuje na pamučne trakice.

Kvalitetna izrada za osjetljivo vlasište je ručno vezivanje na mono mrežici s prednjim dijelom od čipke. Vlasi na čitavoj kapi vežu se ručno jedna po jedna na finu i djelomično rastezljivu mrežicu. Rezultat je iznimno lagana kapa vrlo ugodna za nošenje i s odličnim prianjanjem.

Perika s mono filamentom na koji se vlasi vežu ručno najkvalitetnija je perika i najudobnija za nošenje te u potpunosti izgleda prirodno. Kapa je kombinacija mono filamenta (gornji dio glave) i mono mrežice. Vlasi su pojedinačno pričvršćene na cijelo područje gornjeg dijela glave gdje se vlasište lako vidi. Mono filament (fina i vrlo tanka mrežica) je iznimno lagan i prozračan i nemoguće ga je razlikovati od pravog vlasišta osobe. Razdjeljak se može napraviti bilo gdje. Ostatak kape perike napravljen je od mono mrežice. Jedna po jedna vlas ručno se veže na ovaj fini i djelomično rastezljivi til. Ovakva kapa perike iznimno je lagana i prozračna te je najugodnija za nošenje, a također se može kombinirati sa Super-Frontom pri čemu je to najkvalitetnija, ali i najskuplja kapa perike koju možete imati.

Time zaključujemo naš pregled različitih vrsti kapa perika koje se prvenstveno razlikuju po stupnju korištenja potki sa strojnim šivanjem vlasi i monofilamenta. Nadamo se da će vam ovaj vodič pomoći za lakše snalaženje u našoj ponudi i lakši izbor idealne Quince perike, a za sve dodatne informacije obratite se našim ljubaznim djelatnicima koji će vam rado pomoći u izboru.