Ništa ne traje vječno, pa tako ni perike. Ali, kako procijeniti kad je vrijeme za zamjenu? Perike nemaju točno određen rok trajanja, a o trošenju ovise i brojni drugi faktori. Možete posjedovati periku dvije godine, ali nositi ju samo nekoliko puta godišnje u posebnim prilikama, dok će se svakodnevno nošene perike brže trošiti. Ako ju je nosite, važno je pravilno održavanje kako bi što duže trajala.

Quince perike uz pravilnu brigu mogu trajati i nekoliko godina, ali kako je navedeno iznad, sve ovisi o održavanju, čestini nošenja i uvjetima po kojima je nošena. U nastavku donosimo nekoliko znakova koji upućuju na to da je perika dotrajala, te da je vrijeme za zamjenu.

Stil perike više nije očuvan

Kad je riječ o Quince perikama s umjetnim vlaknima, one bi trebale zadržavati stil nakon nošenje. Ako je perika kovrčava, trebala bi ostati takva. Ako se perika nakon pranja ne vrati u izvorni stil, vjerojatno je vrijeme za zamjenu.

Perika je izgubila sjaj

S Quince perikama od prirodne kose, sjaj je jako važan indikator zdravlja perike. Sjajna kosa je znak dobro očuvane perike. Iako se sjaj može vraćati pomoću posebnih sredstava poput HAIR SHINE SPRAY iz naše ponude, ako ih prečesto morate koristiti, to može biti znak da je vrijeme za novu periku.

Ispucani vrhovi ili suha perika

Ako su vrhovi ispucali bez povratka – vrijeme je za zamjenu. Ključan dio je ‘bez povratka’, jer se sitna oštećenja mogu ispraviti parom ili sitnim podšišavanjem, ali je ispucana većom dužinom, onda je vrijeme za zamjenu. Jednako tako, ako je perika suha i često se upetljava te ju je potrebno često raščešljavati, skratite si vrijeme i kupite novu.

Perika više ne pristaje

Perika bi trebala pristajati udobno, bez da previše stišće Vašu glavu, ali ako se kapica perike olabavila i više ne drži periku sigurno pričvršćenom, može biti vrijeme za promjenu. Ovaj simptom lako ćete primijetiti po tome što morate ispravljati položaj perike više puta dnevno.