Prema podacima dostupnim otprilike dvije trećine muškaraca doživi neki stupanj gubitka kose do 35. godine života. Uobičajeni oblik gubitka kose kod muškaraca, poznat kao androgenetska alopecija ili muška ćelavost, utječe na veliki postotak muške populacije. Napredovanje ovog stanja može se razlikovati od osobe do osobe, a neki muškarci mogu početi gubiti kosu već u ranim dvadesetima.

Muška ćelavost, poznata i kao androgenetska alopecija, najčešće je uzrokovana kombinacijom genetike i hormona. Evo nekoliko ključnih faktora koji dovode do muške ćelavosti:

  1. Genetika: Androgenetska alopecija nasljedna je stanje. To znači da ukoliko u vašoj obitelji ima muškaraca s ćelavošću, postoji veća vjerojatnost da ćete i vi doživjeti gubitak kose.
  2. Hormoni: Ovo stanje je također povezano s androgenim hormonima, posebice dihidrotestosteronom (DHT). Kada se DHT veže na receptore u folikulima dlake, može uzrokovati njihovo smanjenje, što dovodi do tanje i kraće kose.
  3. Starost: Gubitak kose obično se povećava s godinama. Prema American Hair Loss Association, otprilike dvije trećine muškaraca doživljava neki stupanj gubitka kose do 35. godine, a do 50. godine to pogađa oko 85% muškaraca.
  4. Zdravstvena stanja: Neki zdravstveni uvjeti, uključujući bolesti štitnjače i anemiju, mogu dovesti do gubitka kose. Također, određeni lijekovi i tretmani, kao što je kemoterapija, mogu uzrokovati privremeni ili trajni gubitak kose.
  5. Stres i prehrana: Iako ne uzrokuju tipičnu mušku ćelavost, stres i loša prehrana mogu pogoršati gubitak kose.

Važno je konzultirati se s liječnikom ako primijetite značajan gubitak kose, jer to može biti znak nekog drugog zdravstvenog problema. Liječnik može propisati liječenje koje može pomoći usporavanju ili zaustavljanju gubitka kose, ovisno o uzroku. Bilo da je uzrokovana genetikom, starošću ili zdravstvenim stanjima, važno je shvatiti da niste sami i da postoje rješenja koja vam mogu pomoći.

Odgovor na mušku ćelavost: Vrhunska rješenja Quince-a za gubitak kose

Gubitak kose, posebno ćelavost kod muškaraca može biti osjetljiva tema za osobu, no nije nešto što treba skrivati ili se zbog toga osjećati manje vrijednim. Quince, pouzdani partner za rješenja vezana uz kosu, tu je da vam pomogne razumjeti i pronaći najbolje načine za suočavanje s gubitkom kose.

Naša ponuda uključuje visokokvalitetne perike i tupee, koji su dizajnirani tako da vam pruže prirodan i udoban osjećaj. Svaki proizvod je izrađen s pažnjom i preciznošću, u spektru nijansi i stilova kako bi se uklopio u vaš individualni izgled.

Naša paleta proizvoda izrađena je od prirodnih i umjetnih materijala, pružajući vam mogućnost izbora. Umjetna vlakna koja koristimo posjeduju certifikat Svjetske zdravstvene organizacije, pružajući vam sigurnost i kvalitetu koju zaslužujete.

Posjetite nas na adresi Nova Ves 7 i naš stručni tim će vam pomoći odabrati rješenje koje najbolje odgovara vašim potrebama i stilu. Bilo da tražite potpunu periku, tupee ili samo želite razgovarati o svojim opcijama, tu smo za vas. S Quince, gubitak kose više ne mora biti izvor stresa.