Androgenetska alopecija ili jednostavno muška ćelavost je sve češća pojava kod mlađih i starijih pripadnika jačeg spola. Čak štoviše, to je najučestaliji oblik gubitka kose i više ne stvara samo estetske probleme, već i psihološke. Stoga nije čudno da s gubitkom kose ponestane i samopouzdanja, osjećaja privlačnosti kod suprotnog spola i ostalih stvari impliciranih nestankom prirodnog pokrivala glave.

Usprkos činjenici da je više od pola muškaraca starijih od 50 godina iskusilo taj neugodan trenutak nestanka dijela ili cijele kose, u društvu još uvijek postoji stigma vezana uz taj događaj. Manjak muškosti i iskrivljena samopercepcija su samo neke od pogrešnih pretpostavki kad je ćelavost u pitanju. Ali upravo zbog toga muškarci priskaču neefikasnim rješenjima poput šampona koji obećavaju pomoć kod rasta kose ili se pak odluče za puno skuplju opciju – presađivanje folikula kose. No, tu novu kosu se mora održavati, a uvijek postoji mogućnost da se nova kosa ne “primi” te da ste uludo potrošili veliku svotu novca.

Kod muških vlasulja ne postoje takvi problemi. Naime, svaka vlasulja se može izraditi po željama kupca – od sintetičke ili prave vlasi. Na taj način mušterija može izabrati boju i oblik koji njima najviše odgovara i najviše sliči staroj frizuri. Zato se preporuča da probate više modela kako bi vidjeli koja je estetski najbolja opcija. 

Ovisno o kvaliteti izrade, vlasulja se navlači kao kapa ili se lijepi s posebnim ljepilima da bude nepomična, ali da zadrži prirodan izgled. Tako nećete razbijati glavu s razmišljanjem može li Vam perika pasti s glave. Također, proizvođači su spremni na sve izazove koje im muškarci postave, stoga perike idu u korak sa svim tehnološkim napretcima i uspjevaju usrećiti sve više kupaca. Zaboravite dane kada niste mogli ukrotiti kosu – vlasulje od prirodne kose će izgledati identično skoro tri godine ako se pravilno brinete o njoj, a tome se doskočilo sa posebnim šamponima i gelovima za njegu vlasi na vlasulji.  

Možete kupiti više perika i na taj način nositi frizuru koja odgovara Vašem trenutnom raspoloženju ili se pak odlučiti za jednu vlasulju koja je baš po Vašoj mjeri i ne umanjuje muškost. Izbor je na svakom pojedincu, ali vjerujemo da s vlasuljom ne možete pogriješiti, već samo vratiti samopouzdanje samouvjerenog muškarca s kosom – bila ona prirodna ili ne.