Ako želite kupiti perike i ekstenzije zbog promjene svog izgleda ili gubitka kose evo nekoliko savjeta prilikom kupovine i održavanja za dugo i ugodno nošenje.

Brza promjena izgleda, nova frizura bez odlaska frizeru ili zdravstveno stanje neki su od razloga radi kojih ljudi kupuju perike. Zahvaljujući izradi vrhunske kvalitete, danas je jako teško razlučiti ima li netko prirodnu kosu ili nosi periku pa tako ljepota prirodne kose nije nedostižna budući da današnji modeli bez obzira jesu li izrađeni od umjetnog vlakna (dlake) ili od prirodne kose izgledaju u potpunosti prirodno.

Bilo da želite imati periku kako biste promijenili svoj izgled bez trajne promjene frizure ili pak imate potrebu za perikom zbog promjene izgleda uzrokovanog gubitkom kose, važno je pridržavati  se nekoliko smjernica prilikom kupovine i njenog nošenja kako biste nabavili model koji vam najviše odgovara i u čijem nošenju ćete uživati.

Perike se dijele na one napravljene od prirodne kose i na perike od umjetnih vlakana, a zajedničko im je to što su sve izrađene jako kvalitetno i imaju prirodan izgled. Izbor sintetičkih perika je veći jer nema ograničenja po pitanju boje i oblika, a njihovo održavanje je jako jednostavno no osjetljive su na toplinu pa treba izbjegavati izlaganje toplini tijekom nošenja. Također se kod održavanja ili mijenjanja izgleda ne smije koristiti sušilo za kosu ili drugi uređaji za oblikovanje kose. Perike od ljudske kose pak imaju u potpunosti  prirodan izgled i mogu se dodatno oblikovati i uređajima za kovrčanje kose te bojati. Izbor perika te ostalih proizvoda kao što su ekstenzije i umeci za kosu u Zagrebu po povoljnim cijenama uistinu je velik stoga neće biti problem naći periku koja vam najbolje odgovara i koja vam se najviše sviđa.

Prilikom kupovine dobro je isprobati nekoliko modela kako biste vidjeli koji vam najviše odgovara i koji je najudobniji za nošenje te kako koja perika svojim stilom i bojom odgovara vašem licu. Svaka kolekcija perika sadrži brojne modele po povoljnim cijenama pa nije teško naći onu koja će vam u potpunosti odgovarati. Perika se može naknadno dodatno oblikovati (skraćivati) kod frizera, naravno do određene mjere kako ne bi izgubila formu, a kod odlučivanja koju novu duljinu želimo treba imati na umu da je skraćivanje vlasi trajna promjena. Najbitnije od svega jest da se noseći periku osjećate ugodno i da vam ona dobro „leži“ pa treba paziti na veličinu glave i odabrati onu koja vas neće stezati prilikom nošenja.

Prije stavljanja perike treba svoju kosu učvrstiti ili svezati, a ne nabijati je ispod jer se naše dlake mogu zaplesti u periku te svakako ne treba stavljati periku na mokru ili vlažnu kosu kako naše vlasište i perika ne bi postali plodno tlo za razvoj mikroorganizama. Perika se ne bi trebala nositi cijeli dan (24h) već je potrebno i „odmoriti“ vlasište te održavati samu periku.

Kod održavanja perike potrebno je pratiti upute i koristiti proizvode napravljene isključivo za perike jer standardni proizvodi za kosu ne mogu kvalitetno održati izgled perike ni očuvati njen oblik i izgled. Preporučuje se pranje kad se osjeti miris znoja ili kad je potreba za pranjem vidljiva iz njenog izgleda, a prilikom pranja vlasi se ne smiju češljati dok su mokre jer bi se mogle oštetiti. Proizvodi za njegu su različiti ovisno o vrsti vlasi od kojih je perika napravljena pa nećemo koristiti iste preparate za sintetičku i ljudsku kosu. Odabirom kvalitetnih preparata i njihovim pravilnim korištenjem produljuje se vijek trajanja perike i održava njen izgled i volumen.

Veliki izbor perika, ekstenzija i umetaka za kosu vrhunske kvalitete raznih stilova i izgleda kao što su duge perike, kovrčava ili ravna kosa u širokoj lepezi boja po povoljnim cijenama jamac su da ćete lako naći „onu pravu“ (ili više njih), a pravilnim nošenjem i održavanjem dugo ćete uživati u korištenju vaše druge kose.