Svibanj je, bliži se ljeto, a s njime i vrućina i vlaga. Nosite periku i brine vas kako će se ona, a i vaše vlasište ponašati tijekom toplijih dana? U nastavku vam donosimo savjete kako da vam nošenje omiljene Quince perike tijekom vrućih ljetnih mjeseci ostane ugodno, a vi ostanete bezbrižni i zadovoljni.

Ljeto najčešće povezujemo s vrućinama, a vrućine sa znojenjem. Sasvim je normalno da naše tijelo oslobađa znoj, a ni vlasište tu nije izuzetak. Kako biste dozvolili vašem vlasištu da diše, a perika bila postojana na glavi, bitno je da ispod nosite kapu za periku. Kapa za periku smanjit će znojenje te omogućiti dodatnu cirkulaciju zraka. Vlasi perike tako će ostati sjajne i postojane, a znoj će se zadržati u samoj kapi i neće utjecati na izgled vaše Quince perike.

Koliko puta ste već čuli da je bijela boja rezervirana za ljeto? Svijetle boje slabije upijaju toplinu u odnosu na one tamnije. Isto je i s bojom kose. Oduvijek vas je zanimalo kako biste izgledali kao plavuša? Možda je ljeto pravo vrijeme za promjenu i eksperimentiranje. Odaberite svijetlije smeđe tonove, medenaste ili budite hrabri i odlučite se ipak za one plave nijanse. Perike svijetlijih tonova apsorbiraju manje topline, pa ćete čak i za ljetnih vrućina ostati hladnije glave.

Teške perike pune volumena možda biste također trebali ostaviti po strani ili barem za one hladnije ljetne večeri. Preporučljivo je imati nekoliko perika, kako biste lakše održavali njihovu higijenu, pa stoga uzmite u obzir da za toplije dane odaberete neku manjeg volumena ili zabavne kratke frizure. Prije svega zbog održavanja i lakše kontrole znojenja vlasišta odvažite se na promjenu i dajte priliku novoj, kraćoj frizuri.

Nemojte zaboraviti oprati vašu Quince periku. Tijekom ljetnih mjeseci važno je prilagoditi i proizvode koje koristite za održavanje i stiliziranje vaše perike. Izbjegavajte teške preparate i uređaje za stiliziranje kako biste produžili vijek trajanja. Nastojte čak i ruke držati dalje od kose. Iako je zabavno igrati se njome, često dodirivanje kose rukama otežat će ju i zagrijati, a i znoj s vaših ruku ući će u vlasi.

Nadamo se da će vam ovi savjeti koristiti, te da ćete pokoji i usvojiti, čak i ako se već nećete odvažiti na neku veću promjenu vezanu za izgled vaše Quince perike. Ako se nađete u blizini naše poslovnice, svratite po još pokoji savjet i ne dopustite vrućinama da utječu na izgled i lepršavost vaše kose.