Kao mnoge nove stvari u životu, i nošenje perike po prvi put može djelovati zastrašujuće. Kako bi se borili sa strahom, uvijek je dobro oboružati se svim mogućim znanjima i činjenicama. Stoga Vam u ovom tekstu donosimo pregled toga kakav je osjećaj nositi periku, što možete očekivati od tog iskustva i kako se nositi s tom promjenom i prije nego se ona dogodi.

Dva su temeljna pitanja koja ljude najčešće muče kad počinju nositi periku: kakav je osobno osjećaj nositi periku i kakav dojam ću ostaviti na druge.

Osjećaj

Kad je riječ o fizičkom osjećaju, odabir prve perike često zahtijeva stručno vodstvo, što uvelike može olakšati tranziciju. Kod nas u Quince-u također možete potražiti savjetnika koji će Vam pomoći u odabiru. Staviti periku po prvi put može biti neobičan osjećaj, ali nipošto se ne bi trebali osjećati kao da vas steže ili kao da je kapa za plivanje – kvalitetna quince perika bit će prozračna, i iako osjećaj može na prvu biti čudan, nikako ne bi trebao biti neudoban. Jedan od savjeta je i da polako i postepeno uvodite periku kako bi se naviknuli na način na koji pristaje uz glavu.

Izgled

Kad je riječ o odabiru izgleda prve perike, ne postoji univerzalan savjet za sve početnike. Odabir perike mora biti odraz Vaše osobnosti i onoga što želite postići s njom. Ako ste do sad imali dugu bujnu kosu, nagli prelazak na kratku periku zasigurno će djelovati jako različito, kao i u obratnom slučaju (no upamtite, ljudi rade drastične promjene i s pravom kosom). Stoga je pravo pitanje želite li privući pozornost i dati ljudima do znanja da je došlo do promjene ili želite mirno i povučeno napraviti tranziciju u novu ulogu odabirom perike slične Vašem dosadašnjem stilu i boji. Mnogo toga ovisi i o podršci okoline koju trenutno primate, ali glavni savjet je – odaberite periku za koju Vi vjerujete da je najbolji izbor za Vas.

Ulaganje

Kao bilo koji drugi modni ili odjevni predmet, perika je ulaganje. Ako kupite jeftin par cipela, možda neće toliko dugo izdržati, a isto vrijedi i za perike. Obratite pozornost na različite čimbenike koji utječu na cijenu, poput odabira između umjetnih vlakana ili perika od prirodne kose. Prije kupovine prve perike nastojte isprobati više modela i stilova, kako bi utvrdili koji Vam najbolje pristaje, fizički i vizualno. U konačnici je uvijek najbolje potražiti savjet stručnjaka koji Vas može najbolje usmjeriti i pomoći Vam u odabiru kvalitetne quince perike, jer na kraju krajeva, Vi ste najvažniji.