Ljetne vrućine su prošle i stižu nam hladniji, jesenski dani. U skladu s tim mijenja se i način brige za kosu.

Prije samog održavanja, postavlja se pitanje koju periku odabrati nakon ljeta. Za vrijeme ljeta naša preporuka je bila odlučiti se češće za Quince perike s umjetnim vlaknima jer su često lakše i prozračnije, ali hladniji jesenski dani idealni su za Quince perike od prirodne kose koje će biti otpornije na hladan i suh zrak te će izgledati prirodnije i ljepše, a njihova gustoća ugrijat će vaš vrat. S druge strane, jesen karakteriziraju brojne kiše koje mogu znatno utjecati na periku od prirodne kose, stoga je uvijek dobro imati u ormaru jednu periku s umjetnim vlaknima koja će biti otporna na sve vremenske uvjete.

Dok je ljeti bilo potrebno paziti na visoke vrućine i redovito prati perike od izlučenog znoja i ulja, nakon ljeta potrebno je uzeti u obzir veću suhoću zraka koja može oštetiti periku. Zbog toga je neophodno koristiti pravilni šampon i regenerator koji će nahraniti periku i održati potrebnu razinu vlage kako ne bi došlo do isušivanja i oštećenja. To će ujedno značiti i da će perika od prirodne kose biti pogodnija za stiliziranje, mekša i puna volumena. Bez obzira na to odlučili se na perika od prirodnih ili umjetnih vlakana, u našoj ponudi imamo idealno BELLE MADAME sredstvo za njegu, odnosno šampon i balzam koji će nježno i temeljito očistiti te nahraniti vašu periku.

Dolazak jeseni također znači kako je dobro smanjiti upotrebu alata za stiliziranje prirodne kose koji pretjerano griju poput pegle za kosu ili figara, jer će u uvjetima hladnog i suhog zraka izvući previše vlage iz kose i dovesti do lakšeg oštećenja. Iako se za sušenje perika od prirodne kose inače može koristiti fen (za razliku od perika od umjetnih vlakana za koje se to ne preporučuje), u jesen je ipak preporučljivo nakon pranja sušiti periku na zraku, a ne fenom. Stoga planirajte pranje tako da imate dovoljno vremena da se perika osuši u potpunosti prije upotrebe.

Konačno, unatoč najboljoj njezi nemoguće je dolaskom hladnijih dana u potpunosti zaštiti periku od suhog zraka i ispucalosti ako se nosi otvoreno. Stoga razmislite i o pokrivalu za glavu koje će zaštititi vašu periku za vrijeme najgorih vremenskih uvjeta. U tu svrhu pogledajte našu bogatu ponudu pokrivala za glavu gdje možete pronaći izvrsne marame, turbane ili kape koje će pomoći zaštiti vašu periku dolaskom hladnijih dana.