Nesnosne vrućine, sunce i sol u kosi omiljene su nam ljetne radosti. No, nosite li periku, neizbježne ljetne aktivnosti mogu postati i veoma neugodne. Da biste održali glavu hladnom i tijekom ljetnih mjeseci i vrućina, te da bi vam nošenje perike ostalo ugodno, pripremili smo vam nekoliko savjeta za održavanje vaše omiljene Quince perike.

Iako ste obožavatelj sunca i topline i ne možete zamisliti dan bez vaše omiljene frizure koju možete zahvaliti Quince perikama, možda biste trebali razmisliti o lakšoj i prozračnoj varijanti koju vam omogućuju Quince perike od umjetnih vlakana. 

Divne, guste perike od prave kose možda su ipak bolji izbor za hladnije dane. Izlučivanje znoja i ulja može otežati, a isto tako i oštetiti vašu periku od prirodne kose. Quince perike od umjetnih vlakana lakše su, ne skupljaju toliko tekućine, te će vas rashladiti i činit će se lakša za nošenje.

Još jedna od prednosti perika od umjetnih vlakana jest što zahtijevaju manje stiliziranja, a ni boja neće blijedjeti na suncu.

Prečesto pranje vaših perika može uzrokovati oštećenja, imajte na umu da je važno tijekom vrućih ljetnih mjeseci oprati vašu Quince periku. Prekomjerna ulja i znoj koja naše tijelo oslobađa tijekom ljeta i boravka na suncu skupljaju se u kapi vaše perike što ju čini težom, a može doći i do dodatnih oštećenja perike kao i vašeg vlasišta.

Ovisno o materijalu od kojeg je napravljena vaša Quince perika, potrebno je prilagoditi i preparate za održavanje. No obavezno, prije svakog pranja periku je potrebno dobro raščešljati, te potom lagano uranjati u kupku od mlake vode i prilagođenih preparata. Specijalizirani šamponi i regeneratori prilagođeni su sastavu i strukturi perika, čime omogućuju da se pravilnim korištenjem zadržava prvobitni sjaj i izgled vaše Quince perike. 

Jedan od proizvoda koji će vam pomoći pri održavanju vaše Quince perike svakako je HAIR SHINE + UV PROTECTION. To je višenamjenski sprej, koji osim što štiti vašu Quince periku od sunca, daje joj prirodni i zdravi sjaj. Možete ga koristiti i kao blažu varijantu laka za kosu, a pronaći ćete ga u vašoj Quince trgovini.

Osim sunca, izleti na plažu i zabave u bazenima neizostavni su dio ljeta. Zaštitite svoju periku od kemikalija iz bazena i soli iz mora i potražite u našoj ponudi kapu za plivanje ili slatku maramu koja je prikladna i za vodu. Time ćete zaštiti vašu Quince periku od mogućih oštećenja koja bi uzrokovali sol i kemikalije, a vi ćete neometano i dalje moći uživati u vodenom osvježenju.

Neka vas nošenje perike ne sputava tijekom ljetnih aktivnosti, ali posvetite više vremena brizi i održavanju vaše Quince perike, kao i odabiru modnih dodataka. Šeširi i šalovi, osim što će izgledati odlično i podići svaku modnu kombinaciju, zaštitit će i produžiti trajnost vaše perike.

Svakako posjetite i našu Quince poslovnicu na adresi Nova Ves 7 u Zagrebu i saznajte što vas još zanima o perikama. U našem raznovrsnom asortimanu pronaći ćete sve što vam je potrebno za održavanje vaše Quince perike, a imamo i šarenu ponudu pokrivala za glavu koja vam mogu poslužiti kao alternativa prilikom ulaska u vodu.