Proljeće je vrijeme obnove. Vrijeme kada se priroda budi i mijenja. Ljudi prate tu promjenu, kako ponašanjem i raspoloženjem, tako i metabolički. Proljeće donosi našem organizmu potrebnu regeneraciju nakon dugotrajne i iscrpne zime popraćene hladnoćom. Vrijeme blagdana i toplina doma uvlači nas u ciklus kada pomalo zanemarujemo zdrav život i brigu o svome tijelu.

 

Proljeće je idealno vrijeme za posvetiti se sebi i prigrliti promjene koje se događaju u našem organizmu. Jedna od vidljivih promjena je ispadanje kose.

 

Mnogi ljudi, posebice žene, u proljeće primjećuju pojačano opadanje kose. Da odmah smirimo situaciju – to je posve normalno. U prosjeku, dnevno ispadne od 50-100 vlasi kose. U jesen i proljeće opadanje kose se pojačava, što mnoge na prvu zabrine. Ključno je da naše vlasište treba regeneraciju i to je sasvim normalna fiziološka pojava. Kosa i vlasište prolaze kroz tri ključne faze, a to su: faza rasta, faza mirovanja i faza ispadanja. Sve tri faze odvijaju se istovremeno i uvelike ovise o godišnjem dobu. Na jačinu opadanja kose, također, utječe pigmentacija kose, odnosno boja, ali i sama genetika, poput jačine i debljine kose te zračnih mjehurića u kosi.

 

Statistika govori da na opadanje kose utječe i spol pa je tako gubitak kose učestaliji kod muškaraca. No, na gubitak kose utječu i vanjski faktori poput stresa, prehrambenih navika, preparata za njegu kože i kose, rigorozne dijete, ali i medicinska oboljenja poput anemije, policističnih jajnika i imunoloških bolesti. Ukoliko u proljeće dolazi do pojačanog ispadanja kose, u osnovi nemate razloga za brigu. No, ukoliko procjenite da je ispadanje ipak preveliko i da se kosa počinje pretjerano prorjeđivati, za prevenciju se obratite liječniku.

 

Zaštita kose i pravilna briga o vlasištu, ključni su za prevenciju pretjeranog ispadanja. To možete učiniti preparatima za jačanje kose obogaćenima potrebnim vitaminima, maskama za njegu kose i vlasišta i pojačanim unosom vitamina i minerala u organizam. Jačanje vlakna kose i poticanje mikrocirkulacije čuva zdravlje kose.

 

Iako proljetno ispadanje kose nije razlog za brigu jer će se kosa regenerirati i postati sjajnija i ljepša, trenutni gubitak kose može uzrokovati manjak samopouzdanja.

 

Nošenje perika, umetaka i dodataka za kosu postaje sve popularnije jer omogućava trenutnu i kratkotrajnu promjenu vašeg izgleda. Umetci od prave kose mogu biti praktično i jednostavno rješenje za osobe koje pate od pretjeranog ispadanja kose ili nisu zadovoljni gustoćom. Izaberite proizvode od prave kose ili sintetičkih vlakana uz koje ćete uvijek imati savršenu frizuru bez previše muke.

 

Ukoliko niste sigurni u pravi odabir ili nemate iskustva u korištenju perika ili umetaka, ne ustručavajte se pitati stručno osoblje, koje vam stoji na raspolaganju za sva vaša pitanja i nedoumice.

 

Quince perike su tu da vam pomognu da budete zadovoljni svojom frizurom svaki dan i da uz pomoć perike i dodataka ovo proljeće ne bude kao niti jedno do sada. Budite samopouzdani i nasmijani!