Ako vaše dijete treba periku, obratite nam se s povjerenjem! Certificiranje quince perike vratit će osmjehe na vaša lica.

Navika nošenja perika, bilo kao modnog dodatka, bilo kao ortopedskog estetskog pomagala, nije laka ni odraslima, a kamo li djeci. Sjetite se samo koliko vam je vremena trebalo da vaše dijete uvjerite kako treba nositi naočale ili aparatić za zube. Morate ih razumjeti. Žive u pomalo teškim vremenima. Današnja djeca znatno su okrutnije, sklonija bulingu, negativnom korištenju društvenih mreža i često bez empatije za probleme svojih vršnjaka.

Naime, kad neko dijete zbog raka ili druge bolesti izgubi kosu, ono ne pati samo fizički. Promjena njihovog izgleda može drastično narušiti njihovu sliku o sebi i smanjiti samopoštovanje. Kao da im nije dosta muke koje moraju prolaziti boreći se za život, a uz to još i gubiti kosu? Što će reći njihovi prijatelji? Hoće li se htjeti družiti s njima? Pozivati ih na rođendane? Rugati im se zbog perike? Sve su to pitanja koja muče vašeg mališana. Vjerovali ili ne, činjenica da će izgubiti kosu i biti ćelavi, na njih djeluje toliko demotivirajuće da izgube i samu volju za liječenjem. Stoga, djeci i roditeljima koji se bore sa zloćudnim bolestima, želimo dati priliku da se opet osjećaju dobro u svojoj koži.  Za početak i vi, djedovi i bake, mame i tate, trebate biti spremni na činjenicu da će vaše dijete nositi periku. Što ste vi spremniji, vaše će dijete biti sigurnije u sebe.

Izrada dječje perike mnogo je složenija od onih namijenjenih odraslima jer su djeca puno aktivnija. Takva perika mora izdržati sve njihove aktivnosti od gimnastike, igre i pri tome ostati netaknuta. No, prije nego dođete po jednu takvu kvalitetnu i prije svega periku odobrenu od svjetske zdravstvene organizacije, trebate proći proces privikavanja djeteta na činjenicu da će perika sada biti sastavni dio njegove svakodnevice. Na početku mu trebate objasniti što će se događati s njegovom prirodnom kosom i kako mu perika može pomoći da zadrži staru kvalitetu života. Svakako prije početka kemoterapije fotografirajte svoje dijete kako bi mu mogli pronaći ekvivalentnu periku zbog koje nitko neće posumnjati u prirodnost njegove kose i postavljati suvišna pitanja, a onda zajedno dođite u našu trgovinu. Uključivanje djeteta u odabir perike jako je važno za prevladavanje straha i predrasuda, a može biti i zabavno.

Za vaše mališane imamo samo najbolje licencirane quince dječje perike. Naš dugogodišnji rad s djecom s takvim potrebama rezultirao je stvaranjem visokokvalitetnih sintetičkih i perika od prave kose koje izgledaju potpuno prirodne, udobne su za nošenje i koje vaše dijete neće izgubiti u igri ili na putu do škole. Postigli smo vrhunski komfor i prozračnost perika pa se glava vašeg mališana tijekom igre neće dodatno zagrijavati pod ovom vrstom pokrivala za glavu. Zajedno ćemo proći način održavanja perike, odabrati određene frizure i osvijestiti periku kao nešto „normalno“ i svakidašnje u njegovom životu, poput novih tenisica. Pošto su djeca kreativna i zaigrana, bilo bi poželjno uzeti i još jednu periku, primjerice u šarenim ili nekoj nesvakidašnjoj boji, kako bi je mogao nekada nositi i zbog nje se osjećati posebno i drugačijim u pozitivnom smislu. Gubitak kose, posebice kod djece, može izazvati veliku traumu i pretvoriti vaše dijete u osobu koja se povlači u sebe, u kuću, negdje daleko od pogleda svojih vršnjaka. Quince licencirane dječje perike vratit će mališanu ono staro samopouzdanje i bezbrižnost u igri, ali i sliku sebe u ogledalu kakva je bila prije bolesti. Posjetite nas i pretvorite taj važan trenutak u životu vašeg mališana u zabavu za cijelu obitelj!