Ispadanje kose za žene nije lako iskustvo, no uz perike vrhunske kvalitete ne morate ostati bez ljepote koju pruža prirodna kosa.

Gubitak kose je nešto s čime se nije lako nositi. Kod žena je to iskustvo pogotovo traumatično budući da je njegovana, zdrava kosa jedan od glavnih atributa ženske ljepote. Razlozi mogu biti razni, od velikog psihičkog stresa preko nedostataka određenih tvari u tijelu pa do gubitka kose kao posljedice kemoterapije. Starost također igra ulogu u smanjenju gustoće kose, a tu su i neizbježne sijede vlasi koje kod nekih znaju početi jako rano. Bojanje kose i ostala kemijska tretiranja također oštećuju kosu. Ljudska kosa ujedno je i ogledalo zdravlja pa u slučaju da opadanje potraje i da se broj vlasi vidno smanjuje, obvezno treba konzultirati liječnika i pronaći uzrok.

Bez obzira je li prorijeđeno vlasište privremeno ili se nažalost radi o trajnom gubitku kose, dobro je znati da pomoću perika možemo taj nedostatak prikriti, odnosno možemo zadržati svoj dosadašnji izgled, a možda i pokušati neki novi stil frizure na koji do sada nismo pomišljali. Nošenje nadomjestka za prirodnu kosu pomaže nam da se lakše nosimo s gubitkom vlastite, te da zadržimo samopouzdanje i lijep izgled.

Perike izrađene od prirodne kose tako mogu u potpunosti „imitirati“ izgled koji je osoba imala prije gubitka pa se isplati investirati u periku vrhunske kvalitete pomoću koje se zadržava lijep i prirodan izgled kose. Pomoću perika možemo uistinu umanjiti traumu zbog gubitka vlastite kose ili pogoršanja u njenoj kvaliteti te bezbrižno uživati u svakodnevnom životu znajući da i dalje imamo odličnu frizuru. Zahvaljujući današnjim metodama izrade perika, jako je teško prepoznati kada je osoba nosi, budući da kvalitetna izrada jamči i potpuno prirodan izgled.

Kada situacija već nalaže da imamo potrebu za nošenjem perike, treba gledati na mogućnosti koje nam ona pruža pa tako s nekoliko perika različitih duljina i oblika kose (kratke ili duge perike, ravna kosaili valovita)možemo u tren oka promijeniti vlastiti izgled i zabaviti se promjenom svog imidža bez odlazaka u frizerske salone i podvrgavanja naše frizurene povratnoj izmjeni. Perike od prirodne kose nisu teške za održavanje, potrebno je samo pridržavati se uputa i koristiti odgovarajuća sredstva za njihovu njegu.

Nekad se za dobru periku trebalo „potezati“ i do inozemstva no danas u Hrvatskoj, a pogotovo u Zagrebu nije teško pronaći najkvalitetnije vlasuljarske proizvode, budući da su na našem tržištu zastupljeni svi vodeći svjetski proizvođači perika. Raspon perika je velik, a zastupljene su sve prirodne boje pa se može pronaći onaj model koji će u potpunosti odgovarati našoj pravoj kosi. Uostalom, zašto ne biste isprobali neku sasvim drugačiju boju za koju ste možda mislili da vam ne stoji. Mogućnosti promjena koju perike pružaju zbilja su neograničene.

Ono što je najvažnije kod odabira i nošenja perike jest da se osjećate prirodno i opušteno te naravno lijepo i privlačno. Kvalitetna perika uspješno nadomješta vlastitu kosu pa je puno lakše nositi se s njenim gubitkom, bilo da je riječ o trajnom ili privremenom poremećaju. Na vama je samo da pronađete onu koja će vam najbolje „leći“ i s kojom ćete zaboraviti da je uopće nosite.