Za ravnu kosu potrebno je mnogo truda i vremena. Novi trend potpuno ravne kose zamijenio je prirodni volumen i prirodne kovrče. No, osim u frizerskim salonima putem raznih preparata, najčešće na kemijskoj bazi, kosu je moguće izravnati mehanički. Kako god, mehaničko oblikovanje kose uzrokovat će dugotrajna oštećenja. 

 

Lijepa, duga i svilena kosa san je većine žena. Modni trendovi diktiraju sve: odjeću, šminku, boje, frizure – cjelokupan izgled. Ponekad je teško prilagođavati se nametanjima industrije ljepote i biti u skladu s trenutnom modom. Štoviše, moglo bi se reći kako se upravo zbog istog gubi individualnost i pojedinac kao takav. Osim što praćenjem trendova postajemo kopije drugih, također uništavamo svoj prirodni izgled i svjesno uništavamo kosu. 

 

Ako niste od onih koji odlaze na tretmane u frizerske salone, već kosu oblikujete kod kuće najčešće fenom ili glačalom za kosu, povećava se rizik trajnog oštećenja. Visoke temperature uređaja za  oblikovanje uništavaju kutikulu kose, a posljedično tome i korijen. Kutikula je zaštitni, pod mikroskopom ljuskasti, vanjski sloj vlasi. Kada je kutikula zdrava i neoštećena, kosa je glatka i svilenkasta. No, kada dođe do oštećenja ona postaje gruba, slamnata i ispucala te gubi snagu i elastičnost. 

 

Prije peglanja kose, važno je da ona bude u potpunosti suha i zaštićena uljima, maskom ili kremom, posebice nakon ljeta i velike izloženosti sunca. Visoke temperature glačala za kosu suše ju i čine lomljivom. Takva kosa gubi sjaj i izgleda beživotno. Također, učestalo peglanje može stanjiti, čak potaknuti opadanje kose. Dodatna šteta na vlasi nastaje termičkom obradom obojene kose. Bojenje kose zahtjeva kemijsku obradu vlasi. Iako sve više boja ide na bazi ulja i posebnih vitamina kako bi se smanjilo oštećenja, svjetlije nijanse, ako imate tamnu boju, teško je postići bez agresivnijeg pristupa. Kada na kemijski agresivan tretman dodate obradu visokim temperaturama, rezultat će biti uništena kosa. Jednom uništenu kosu teško je preparatima ponovno obnoviti. Takvi postupci su dugotrajni, s malim pomacima, a najbrži način za ponovno dobivanje zdravog sjaja je šišanje. 

 

Nakon mnogih nepovoljnih produkata peglanja kose, donosimo vam način kako biti u trendu, a u svakom trenutku imati mogućnost pokazivanja svog pravog “ja”, svoje osobnosti i posebnosti. 

 

Quince perike donose vam veliki izbor vlasulja raznih dužina i boja. Osim što možete dužinu prilagoditi trendu, posebnoj prilici ili vremenskim uvjetima, možete se poigrati bojama i oblikovanjem bez opasnosti od oštećenja kose, a posebice onog trajnog. Održavanje i oblikovanje perike je jednostavno, brzo i praktično. Stavljanje traje nekoliko minuta, a preobražava vaš izgled naočigled dajući vam mogućnost praćenja svakog pred vas stavljenog trenda. Dodatna pogodnost je ta, da koliko god se brzo trendovi mijenjali –  možete ih pratiti. Nema straha od drastičnog skraćivanja kose ili izbjeljivanja kako biste imali aktualnu žarku boju. Sve ideje i zamisli provedite na vlasulji, a zdravlje svoje prirodne kose sačuvajte za prilike kada želite zasjati i oduševiti sve prisutne svojom savršeno očuvanom kosom. 

 

Lijep i njegovan izgled jedan je od izvora samopouzdanja. On nam daje energiju i sigurnost pri izvršavanju svakodnevnih obaveza, nošenjem sa stresnim situacijama i rješavanju izazova pred nama. Frizura kao takva jedna je od ključnih stavki izgleda. Upravo su vlasulje te koje vam omogućavaju da se poigrate, da iskušavate nove stvari i da prilagodite svoj izgled u potpunosti danoj situaciji. Nije loše slijediti trendove, biti modno osviješten i izaći iz zone komfora. Važno je da, kada to radite, dugoročno brinete o vašem zdravlju i uvijek ostavite prepoznatljivi dio sebe. 

 

Budite svoji, budite u trendu, budite zdravi i imajte trenutnu preobrazbu uz Quince perike!