Plava perika daje vam priliku da učas postanete svjetlokosa, a bez da vaša kosa bude trajno promijenjena.

Duga, zamamna i plava.. plava boja kose je, htjeli mi to priznati ili ne, postavljena kao ideal izgleda kad su u pitanju žene i kosa. S obzirom na to da je riječ o prirodnoj boji koja nije toliko česta kao druge nijanse (smeđa i crna) nije čudno što su se plavuše oduvijek isticale. A čim je neka pojava rjeđa, odmah je i privlačnija jer nije nešto što se može naći svaki dan.

Evolucijski gledano, plava kosa se kod ljudi pojavila tek pred malo više od 10 000 godina, no njena popularnost ne blijedi. U prošlosti smo plavu kosu mogli vidjeti samo u “prirodnom” obliku, no danas, zahvaljujući razvijenoj kozmetičkoj industriji, imamo mogućnost obojati svoju kosu u nebrojeno mnogo nijansi plave, od platinaste (poput Marilyn Monroe u holivudskom klasiku “Muškarci više vole plavuše”) pa do medeno crvenkastih nijansi. Ne čudi stoga što mnoge žene koje nemaju prirodno svijetlu kosu barem jednom u životu obojaju svoju kosu u plavu boju, i iskuse kako je to biti plavuša.

Moderno doba donijelo je sve prednosti brzog i učinkovitog mijenjanja izgleda frizure kroz bojanje kose pa se ne moramo zadovoljiti samo s našom prirodnom nijansom već se nakon samo sat vremena možemo pretvoriti u plavušu ili crnku, ili pak žarko crvenokosu. No bojanje kose ipak je trajna promjena i možemo se vratiti svojoj prirodnoj boji vlasi tek kad nam naraste sasvim nova kosa. Ne treba zanemariti ni to što se kosa kemijski tretira i time ipak gubi na kvaliteti jer je kemikalije oštećuju.

Srećom, postoji alternativa trajnoj promjeni izgleda kose budući da nam je moderno doba donijelo i veliki napredak u proizvodnji perika koje su postale masovno dostupne i cijenom prihvatljive, ne gubeći na kvaliteti. Zahvaljujući novim tehnologijama izrade i one perike napravljene od sintetičke kose izgledaju kao prave pa ako poželite postati plavuša, tretiranje kose hidrogenom i ostalim kemikalijama nije jedino rješenje. Plava perika omogućuje vam da u tren oka promijenite svoj imidž i dobro se zabavite, bez da ste na svojoj prirodnoj kosi išta mijenjali. Prednost je svakako i to što se može dogoditi da vam takva radikalna promjena možda neće dobro sjesti pa ako nabavite periku s plavom kosom imate mogućnost testirati kako bi vam takva frizura stala bez da nepovratno mijenjate svoj izgled.

I brojne slavne osobe pribjegavaju ovom rješenju jer im priroda posla diktira česte promjene imidža pa njihova duga plava kosa koju su imali na nekoj dodjeli nagrada, iako su samo dan ranije snimljeni s kratkim smeđim čupercima, nije rezultat čudotvornog rasta već dobre perike. Američka pjevačica Gwen Stefani, poznata po svojim platinastim uvojcima i crvenom ružu za usne, prvo je bojala svoju prirodnu kosu no s vremenom je počela nositi perike jer se tako ne mora boriti s dosadnim izrastom, a frizura joj uvijek besprijekorno izgleda. Emilia Clarke iz serije “Igra prijestolja” prirodna je brineta no za potrebe uloge mora imati plavu kosu pa je umjesto bojanja odabrala nošenje plave perike. A i brojne druge poput Angeline Jolie, Lady Gage ili Madonne također često svoj izgled plavuše duguju nošenju perika.

Ako ste oduvijek željeli vidjeti kako biste se osjećali kao plavuša, nije nužno poduzimati radikalne korake i obojati vlastitu tamnu kosu u neku od svijetlih nijansi. Plava perika može biti puno bolji način jer nećete mijenjati svoj izgled trajno već ćete moći uživati u “plavim” trenucima, a kad se zaželite prvotnog imidža, jednostavno skinete periku i to je to. A tko zna, možda vam se toliko svidi da nabavite još nekoliko perika s različitim duljinama kose jer ste uvidjeli da se odlično osjećate kao plavuša.