Održavanje perike postaje vrlo jednostavno i rutinski kada naučite nekoliko najvažnijih informacija o pravilnoj njezi i higijeni perike. Baš kao i naša kosa, perika je izložena vanjskim utjecajima: prašini, dimu cigareta, mirisima iz kuhinje, nečistoćama u zraku i slično. Najveća prednost je ta što ne zahtijeva česta pranja kao i prirodna kosa. Ako koristite periku svakodnevno, potrebno je oprati ju jednom u tri tjedna. 

Prilikom pranja sintetičke perike potrebno je koristiti specijalizirane preparate jer korištenjem šampona i regeneratora za prirodnu kosu možete uništiti kvalitetu i izgled perike. Specijalizirani šamponi prilagođeni su strukturi i sastavu perike i pravilnim korištenjem zadržat ćete prvobitni izgled i sjaj perike, a to je uvijek cilj. Perika od sintetičkih materijala najčešće dolazi s uputama proizvođača o održavanju te s deklaracijom na kojoj možete provjeriti točno o kojim materijalima se radi. 

Perike od prirodne kose također zahtijevaju njegu specijaliziranim šamponima i regeneratorima, a prilikom pranja potrebna je pristupiti nježnije i opreznije jer se ipak radi o prirodnim materijalima. Ono što čini bitnu razliku između sintetičkih i prirodnih vlasulja je to što prirodne možete stilizirati s uređajima kao npr. sušilom za kosu. Naravno, ako koristite sušilo za kosu, sjetite se smanjiti temperaturu i koristiti manju brzinu od one koju bi koristili na prirodnoj kosi. 

Neovisno o tome od kojih je materijala, prije pranja potrebno je dobro raščešljati vlasulju. Nakon toga pripremite kupku od mlake vode i šampona i uronite vlasulju. Nakon što periku isperete (ponekad je potrebno i više uranjanja i ispiranja ako je perika jako prljava), slijedi tretman regeneratorom. Potrebno je nanijeti regenerator od vrha prema krajevima pramenova i pustiti da djeluje nekoliko minuta te opet isprati. Bitno je naglasiti da je potrebno svaki pramen raščešljati prije nanošenja regeneratora. Nakon ispiranja regeneratora, umotajte periku u ručnik kako bi upio vodu. Već smo spomenuli da prirodnu vlasulju možete isfenirati, ali onu od sintetičkih vlakana je potrebno staviti na stalak i pustiti da se osuši na zraku. 

Naša koža je vrlo osjetljiva i uvijek je dobro potražiti savjet stručnjaka i težiti kvaliteti kada se radi o ovako delikatnim proizvodima. Quince perike od 1991. godine omogućuju svojim korisnicima najbolju uslugu i najkvalitetnije vlasulje. U svojoj ponudi imaju vlasulje od prirodne kose i umjetnih vlakana, raznih duljina i različitih frizura. Osim kvalitetnih vlasulja, na raspolaganju su svojim kupcima za svaki savjet i pomoć pri održavanju.