Rak dojke najučestaliji je tumor u žena u Hrvatskoj i drugi najučestaliji tumor uopće. Godišnje se u Hrvatskoj pojavi oko 2300 novih slučajeva oboljelih žena. Najbitniju ulogu u ranom otkrivanju bolesti imaju same žene. Redovitim pregledima (samopregledom, mamografijom, te ultrazvučnim pregledima) ova bolest se može otkriti ranom stadiju što znači i veće šanse za ozdravljenje.

Kako bi se podizala osviještenost o ovoj bolesti koja često prelazi fizičke granice i izaziva i izrazit mentalni napor, mjesec listopad proglašen je mjesecom borbe protiv raka dojke, a naziva se još i Mjesecom ružičaste vrpce. Kampanju Pink Ribbon pokrenula je 1992. godine Evelyn Lauder, koja je 2011. nažalost izgubila bitku protiv raka. Ali ostao je dubok trag i kampanja kroz koju se do današnjeg dana svake godine prikupljaju veliki iznosi za borbu protiv raka dojke i koja je doprinijela povećanju osviještenosti te do sada zasigurno spasila mnoge živote poticanjem žena na redovite preglede.

Nažalost, u Quince-u smo dobro upoznati s posljedicama borbe protiv raka dojke, jer je jedan od mogućih simptoma, ili bolje rečeno nuspojava tretmana, gubitak kose. Početak kemoterapijskog liječenja može biti zastrašujuće i destabilizirajuće vrijeme. Očekivanje gubitka kose može biti dodatni izvor tjeskobe za mnoge žene. Alternativna rješenja za kosu, kao što su perike, mogu imati pozitivan utjecaj na ispunjavanje svakodnevnih izazova liječenja raka. U Quince-u smo predani pružati podršku svima koji su zahvaćeni ovim problemom i našim djelatnicima možete se obratiti za sve savjete – znamo da izbor također može biti preplavljujuć.

Isto tako, ako perike nisu za Vas, i to je u redu! Bitno da je pronađete ono što funkcionira za Vas i što će Vam najbolje pomoći u nošenju s dijagnozom.

A mi u Quince-u pridružujemo se podršci u Ružičastom mjesecu i pozivamo Vas sve da isprobate našu ružičastu periku i na taj način se i Vi priključite podizanju svijesti o raku dojke. Mi ju nosimo ponosno!