Ako nikada prije niste nosili periku ili ste je nosili samo nekoliko puta i ne odvojite vrijeme da pravilno naučite kako nositi periku, možda baš činite jednu od ovih uobičajenih pogrešaka.

U Quince perikama želimo biti sigurni da ćete imati pozitivno iskustvo nošenja perika, tako da smo za vas pripremili 8 najčešćih pogrešaka, zajedno s načinima na koje ih možete popraviti.

1. Niste pričvrstili periku

Želite da vaša perika bude što je više moguće nevidljiva. Ako ne pričvrstite kosu, vaša će perika najvjerojatnije izgledati napuhano što može djelovati neprirodno.

2. Nosite periku prenisko na čelu

Kako biste osigurali da perika izgleda prirodno, pripazite na to da vam čipka perike ne ide vidljivo preko čela. Ista je stvar i ako ne nosite čipkasti dio, uvijek želite da perika počinje točno uz vašu prirodnu liniju kose, a zatim pustite šiške ili prednji dio perike odatle.

3. Ne dodajete proizvode na periku

Uobičajena zabluda je da ne biste trebali prati perike ili dodavati bilo koji proizvod svojim perikama. Morate dodati neki proizvod na vašu periku! Ovo je nužnost. Budući da perike ne proizvode prirodna ulja, morate dodati neke proizvode koji će vašu Quince periku održati mekom, zdravog izgleda i u dobroj formi.

4. Traženje savršenstva

Jeste li čuli izreku da priroda ne radi ravne linije. Pa vaša linija kose nije savršeno ravna, a ničija kosa nikada ne izgleda potpuno savršeno. Zato ni prilikom nošenja perike nije potrebno tražiti savršenstvo. Zapravo, kada vidite nekoga sa savršenom perikom, to često ne izgleda sjajno.

5. Korištenje pogrešnih ljepila za perike

Ako koristite ljepilo za pričvršćivanje perika, želite osigurati da su transparentna kad se osuše. Neka od njih ostavljaju tragove koji izgledaju prilično neprivlačno kada se vide i privlače pozornost na vašu periku.

6. Nosite kapice za periku pogrešne boje

Iznenađujuće, ovo čini razliku. Pogotovo kada nosite perike s čipkom. Nošenje kapice perike pogrešne boje zapravo omogućuje da se kapica perike vidi i signalizira drugima da nosite periku, naročito ako bude vidljiva kad razmaknete kosu s lica.

7. Ne stilizirate periku

Još jedna česta greške je ne-stiliziranje perike nakon što ju kupite ili stiliziranje na način koji ne laska vašem licu. Nepravilno oblikovanje perike može dovesti do ranog oštećenja perike i utjecati na izgled vaše kose. Kada nosite bilo koju periku, želite da vaša frizura bude stilizirana kako bi pravilno pristajala vašem licu.

8. Ne osiguravate periku

Ponekad ljudi ne pričvrste svoju periku kako treba i ona ili padne ili se počne pomicati. Obavezno upotrijebite češljeve u periki ili upotrijebite igle za učvršćivanje perike.

Ako možete izbjeći ove česte greškice, svaka Quince perika pristajat će vam savršeno, a naprosto ćete zračiti samopouzdanjem.