Žene diljem svijeta suočavaju se s problemima vlasišta. Neke žene se možda bore s gubitkom kose, dok druge može mučiti suhoća vlasišta ili brojni drugi problemi  koje je teško riješiti. Međutim, sada ne trebate brinuti jer postoji toliko mnogo nekirurških načina na koje se mogu riješiti brojni problemi i postići prirodan izgled.

Perike su savršen način da prekrijete problematična mjesta i postignete prirodan izgled. Ako se odlučite na kupnju Quince perike, vidjet ćete da postoje dvije različite vrste. Jedna su perike od umjetnih vlakana, a druga su perike od prirodne kose. Stoga ćete u ovom članku naučiti o različitim vrstama Quince perika i prednostima svake od njih.

Perike od prirodne kose

Kao što naziv sugerira, ove perike rade se od prirodne ljudske kose. Samim time one izgledaju najprirodnije i čini se kao da nosite svoju kosu. Perike od prirodne kose su izdržljivije od drugih vrsta perika. Mogu vam trajati i do 3 godine ako se o njima pravilno brinete.

Perike od prirodne kose najčešće dijelimo u četiri kategorije prema vrsti kose.

1. indonezijski:

Indonezijska kosa savršena je opcija ako tražite jeftiniju ljudsku kosu. Lako ih je stilizirati, a također ih je vrlo lako pronaći. Međutim, one možda neće izgledati tako prirodno kao druge vrste perika od prirodne kose.

2. kineski:

Perike od kineske kose su nevjerojatno ravne i ponekad otporne na kovrče. To znači da ih može biti teško oblikovati. Ali najbolja stvar kod ovih perika je to što izgledaju vrlo sjajno i dodaju puno volumena vašoj prirodnoj kosi.

3.Europski:

Još jedan izvrstan tip kose koji se koristi u perikama od prirodne kose je europska kosa. Ova vrsta kose daje puno teksture i olakšava stiliziranje. Također su znatno gušće i skuplje od ostalih.

4.Indijski:

Najbolji i najčešći tip kose za perike od prirodne kose je indijska kosa. Indijska kosa daje najviše volumena, a izgleda vrlo uglađeno i lijepo. Osim toga, ova vrsta kose je također pristupačna u odnosu na ostale.

Možete odabrati bilo koji od ovih tipova kose prema svojim željama i preferencijama.

Perike od umjetnih vlakana

Nove tehnologije omogućile su i pojavu novih vrsta perika, odnosno perika od umjetnih vlakana. Gustoća i tekstura umjetnih vlakana vrlo su slične ljudskoj kosi.

Najprivlačnija stvar kod perika od umjetnih vlakana je to što se može nositi odmah nakon vađenja iz kutije. Umjetna vlakna imaju “memoriju”; to znači da ne morate uložiti puno truda kad prvi put oblikujete svoju frizuru.

Ali nedostatak umjetne kose je što je otporna na promjene. Postoje posebni alati za stiliziranje pomoću kojih se mogu oblikovati ove perike, a uz malo neopreznosti s klasičnim alatima perika može biti uništena. Perike od umjetnih vlakana također imaju manju trajnost, koja uvelika ovisi o održavanju,

Što odabrati?

Nakon što pogledate značajke dvaju vrsta perika, brzo možete shvatiti koje su bolje. Perike od prirodne kose mnogo su izdržljivije i svestranije. Možete ih jednostavno oblikovati, bojati i eksperimentirati s njima. Nasuprot tome, Perike s umjetnim vlaknima nisu baš kompatibilne s promjenama. Ne možete ih oblikovati onoliko učinkovito koliko želite, a nisu ni prirodne kao ljudska kosa. Ipak, cjenovno su pristupačnije i samim time omogućavaju više izmjena stilova, a uz pravilnu njegu ipak mogu trajati.

Što ćete odabrati u konačnici ovisi o Vama i Vašim potrebama i preferencijama. A mi u Quince perikama uvijek smo tu ako Vam zatreba savjet ili preporuka.