Iako rozo nije prva asocijacija kad govorimo o promjeni imidža, perike u neobičnoj boji idealan su način za poigravanje s malo drugačijim izgledom.

Kada govorimo o promjeni izgleda, vjerojatno je svatko od nas poželio da može iskušati nešto sasvim drugačije, a da pritom ne promijeni trajno svoj izgled, odnosno frizuru. Navikli smo sebe gledati uvijek u određenim okvirima i često bismo htjeli iskušati nešto novo i drugačije, no na veću promjenu nije se lako odlučiti. Perike su stoga idealne za takva eksperimentiranja s izgledom jer se možemo poigravati s raznim imidžima, a bez da moramo mijenjati svoju kosu.

Ovo je pogotovo istina kad govorimo o nestandardnim bojama kose – dok bi se mnogi od nas možda i odlučili posvijetliti svoju tamnu kosu ili potamniti onu prirodno plavu, obojati je u jarko zelenu ili rozu boju rijetko tko bi se usudio. E tu su perike prava stvar jer pomoću njih ćemo začas drastično promijeniti svoj izgled, a kad nam dosadi, jednostavno ćemo je skinuti i vratiti se svom prirodnom izgledu. I što je nabolje, možemo to učiniti kad kod nam padne napamet.

Kad pomislimo na te vesele, nesvakidašnje boje, prvo što nam padne napamet je karneval ili tematske zabave na kojima očekujemo da se nose npr. perike roze boje, ili pak neka kazališna ili glazbena predstava. Brojne glazbene i filmske zvijezde moraju za potrebe posla promijeniti svoju frizuru, a takve perike im omogućuju da jednokratno postignu sasvim drugi izgled, bez da moraju svoju kosu kemijski tretirati i trajno je obojati u neku nesvakidašnju nijansu. No takva perika nekome može jako dobro stajati i za svakidašnje nošenje, ako osoba inače ima imidž u koji to može uklopiti. Kao i kod ostalih perika i ovdje imamo varijacije u nijansi pa možemo nabaviti periku u nježnoj varijanti ili pak žarko roze boje. Koju god jačinu boje odabrali, treba imati na umu da je takva frizura vrlo uočljiva i dominantna pa je bolje da je ostatak imidža (odjeća i obuća) u nekoj strožoj ili neutralnoj boji poput crne ili sive kako ne bismo postigli konfuzni i prenaglašeni izgled.

Što se tiče izrade, za ovakve perike u neobičnijim nijansama najčešće se koristi umjetna kosa budući da je žarke nijanse boje puno lakše postići s umjetnim vlaknima, a i boja je postojana i ne blijedi. Naravno, moguće je i periku od prirodne kose obojati u takvu boju jaku boju ali imajte na umu da će od sunca i pranja perike ona ipak nakon nekog vremena izgubiti intenzitet. Perike dolaze u raznim duljinama pa se tako može bez problema kupiti duga perika ili ona od kratke kose. Ako se premišljate koja duljina bi vam najbolje pristajala, možda je bolje kupiti model s dugom kosom koju onda možete po potrebi i želji skratiti sami ili u frizerskom salonu.

Ako se stoga premišljate o većoj promjeni imidža, razmislite o kupovini perike neobičnije boje s kojom ćete imati priliku istaknuti se i priuštiti sebi originalni izgled. Ako vam se svidi kako vam stoji i ugodno se osjećate s novom kosom, možda se odlučite i na trajnu promjenu izgleda. Ako ipak ne napravite takav radikalan korak, imat ćete dodatni adut za izlaske, bilo da je riječ o prerušavanju za karneval ili želite zablistati u klubu ili kafiću.