Dolaskom vrućina važno je misliti prvenstveno o zdravlju. Ljeto i sezona godišnjih odmora mame na otvoreno. I dok je u umjerenim količinama sunce dobro za naše zdravlje jer jača organizam i povećava količinu kalcija i D vitamina, prekomjerno izlaganje nepovoljno utječe na kosu, tjeme, te pretjerano izlaganje može dovesti do sunčanice, mučnina i dehidracija.

Prema Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, 90% karcinoma stanica kože javlja se na glavi ili vratu. Stoga, tijekom ljetnih mjeseci važno je posebice ta područja zaštititi tkaninama ili šeširima. Važno je paziti na odabir tkanina. Pogrešno je mišljenje da bijele tkanine bolje štite od UV zračenja. Istina je, da što je tkanina tamnija i nepropusnija bolje će štititi jer će UV zrake teže prolaziti kroz nju. Što su više kosa i tjeme izloženi UV zračenju to će oštećenja biti veća. Kosa nema mogućnost i svojstvo samoregeneracije. Jednom kada se kosa ošteti vrućinom izazvanom suncem ili uređajima za oblikovanje, to je nepovratan proces i ona postaje sve oštećenija od vrhova prema korijenu. Jednom oštećena kosa na suncu, svakim izlaganjem bude sve suša, ispucanija i generalno oštećenija, posebice plave i crvene nijanse, koje su dodatno osjetljive na UV zračenja.

Buff je odlično rješenje za zimske dane jer će vas zaštititi od niskih temperatura. No, još jedna dodatna pogodnost je što je buff, također, odlično rješenje za ljetne mjesece. Za sve koji ga još nisu nosili i nisu upoznati s buffom kao takvim, riječ je o marami od jednog komada, bez iritirajućih šavova, koje je moguće prilagoditi vlastitom stilu. Pruža nekoliko mogućnosti vezanja i uređivanja, a dolazi u raznim dezenima i bojama. Višestruko je upotrebljiv proizvod koji spaja modni izričaj i praktičnost. Često ga nose sportaši, biciklisti ili motociklisti jer štiti od sunca na mjestima gdje odjeća ili kaciga to ne čini. Prozračan materijal od mikrovlakana brzo prenosi vlagu iz unutrašnjosti materijala na površinu čine se on brže suši te vaše tjeme ili vrat ostaju suhi. Iskoristite ovaj jedinstven komad kao glavni modni dodatak svojoj odjevnoj kombinaciji. Nosite buff maramu uz haljinu, neke zanimljive sandale, u dnevnim ili večernjim odjevnim kombinacijama. Toliko ćete dobro i upečatljivo izgledati da nitko neće pomisliti na praktičnost, nego isključivo vašu kreativnost da istaknete detalje. Mnogi poznati prepoznali su maramu kao odjevni predmet koji obične, svakodnevne kombinacije pretvara u stil. Izbora je mnogo. Jednobojne, s cvjetnim uzorkom, animal printom, boho stil,… Neka marama otkriva Vašu osobnost, stil i raspoloženje.

Pogodne su za svaki oblik lica i frizure. Poigrajte se svojom kosom da bi efekt bio jači. Nakovrčajte kosu ili samo prođite pjenom za kosu kroz nju nakon ispiranja vodom od morske soli. Ljeto dopušta poigravanje. Neka kosa pokazuje vaš avanturistički duh na putovanjima na koja idete ili dok jednostavno ležite na plaži. Izbori su neograničeni. Na Vama je samo da procijenite na koji način želite iznositi maramu i prilagodite ju sebi. Osim što ćete izgledati lijepo i šik, Vaše tjeme i kosa će Vam dugoročno biti zahvalni. Osjećat ćete se bolje znajući da nakon ljeta nećete morati potrošiti mnogo vremena i novca na obnovu vlasišta. Vaša kosa izgledat će lijepo i njegovano kao i prije ljetnih mjeseci, a marama će kao modni detalj ostati korisna kroz cijelu godinu zbog multifunkcionalnosti. Upravo zato što nije ograničena godišnjim dobom investirat ćete u predmet od kojeg se nećete odvajati 12 mjeseci u godini.

Da bismo Vam olakšali ljeto i vrućine, u ponudi imamo nekoliko modela buff marama. Jednako kao što je svaka osoba drugačija, bilo osobnošću, stilom, odabirom frizure ili najdraže boje, u ponudu smo uvrstili marame od kojih svatko može pronaći barem jednu za sebe. Dajte si oduška i isprobajte nešto novo, drugačije, a opet jako dobro za Vaše zdravlje. Rijetko kad se možete uistinu pridržavati upozorenja o neizlaženju iz kuće u određenom vremenskom periodu. Baš zato, da smanjite rizik od oštećenja kose, a posebice nekih težih oboljenja, zaštitite se. UV zračenja su sve jača i opasnija, a ako je mogućnost zaštite od istih toliko laka i zanimljiva poput jedne marame, ne ustručavajte se nositi ju i plijeniti pažnju gradom savršeno upotpunjenom odjevnom kombinacijom, koju vole čak i mnoge zvijezde. U samo nekoliko klika buff marama je Vaša.