Jedna od prednosti Quince perika s umjetnim vlaknima je zasigurno i to što dolaze unaprijed stilizirane i često se može postići dobar izgled odmah ”iz kutije”. Međutim, ako ipak želite promijeniti vašu frizuru dok nosite periku, zabluda je da je obavezno imati periku od prirodne kose. U nastavku donosimo nekoliko savjeta i preporuka za stiliziranje perika s umjetnim vlaknima koji će vas pripremiti na sve što vas čeka.

Oprema za stiliziranje

Prije svega, kako bi učinkovito stilizirali Quince perike s umjetnim vlaknima, bit će vam potreban stalak za periku, odnosno po mogućnosti glava za perike od stiropora. Stiliziranje perike dok je na stiropor glavi omogućava pregled i rad iz svih kuteva uz znatno veću stabilnost i slobodu.

Nadalje, bit će vam potreban češalj sa širokim zubima, a ako se odlučite za četku preporučuje se korištenje četke od nehrđajućeg čelika. Osim toga, nije vam nužno ništa više što inače ne koristite za njegu vaše perike poput BELLE MADAME SHAMPOO  i BELLE MADAME BALSAM, te je potrebno izbjegavati uobičajene proizvode za stiliziranje poput sprejeva za kosu jer mogu uništiti vlakna. Umjesto toga, postoje specijalizirani sprejevi poput HAIR SHINE SPRAY-a koji održavaju periku zdravom, a ujedno su blaža verzija laka za kosu.

Priprema

Prvo je potrebno oprati periku i nanijeti sloj regeneratora, a periku zatim osušiti na zraku. Izbjegavajte cijediti periku jer to može zapetljati vlakna. Također, kad perete vašu Quince periku, obavezno ju okrenite naopako. Najbolje je periku sušiti preko noći kako bi bili sigurni da su svi dijelovi suhi. Možete češljem razdvojiti vlakna, ali nemojte u potpunosti raščešljavati periku dok je mokra.

Stiliziranje

Dolazimo do najzanimljivijeg dijela, a to je stiliziranje. Ovdje pustite mašti na volju i pronađite idealan stil za sebe, ali pripazite na nekoliko stvari. Kao što je već rečeno, nemojte koristiti proizvode za stiliziranje poput sprejeva za kosu kako ne bi oštetili vlakna, osim specijaliziranog HAIR SHINE spreja za održavanje i stiliziranje perike. Ali ono što je još važnije je da je potrebno izbjegavati previše topline. To znači da klasični uređaji poput pegle za kosu ili figara kod Quince perika s umjetnim vlaknima ipak ne dolaze u obzir. Na Quince perike s umjetnim vlaknima vlaga ne utječe u tolikoj mjeri kao na prirodnu kosu, stoga su idealne i za ekstravagantne stilove i bujne frizure kakve je znatno teže postići s prirodnom kosom.