Bez obzira jeste li imali ili sada imate dugu kosu, vrijeme je da postanete vlasnik kratke perike.

Duga zanosna kosa je vječni atribut svake žene i s time će se mnogi složiti no zapravo takav tip frizure zna biti pomalo klasičan, da ne kažemo dosadan. S druge strane kraća frizura, bilo da je riječ o kratkoj ili srednjoj duljini kose, može unijeti pravo osvježenje u vaš izgled i dati vam priliku da se doživite iz svježe perspektive. Stoga ćemo spomenuti neke od prednosti nošenja kvalitetne kratke perike kako bismo i one najzagriženije pobornike dugih uvojaka natjerali da se predomisle ili ih barem uzmu u obzir.

Kratke perike moderno i mladenački izgledaju pa će nošenje kraćeg modela pomladiti Vaš izgled te ćete s takvom perikom biti u trendu. Duga kosa uistinu izgleda glamurozno no ako pogledate ženske glumačke i pjevačke zvijezde koje brojne festivale i svečanosti pohode obučene u elegantne duge haljine i s kratkom frizurom vidjet ćete da je takav izgled uvijek chic. Baš ta kraća kosa daje jednu notu modernosti i samopouzdanja te „razbija“ preveliku ozbiljnost svečanih toaleta.

Za razliku od duge kose, kratka frizura stavlja naglasak na izgled lica i njegovu ljepotu stoga je kratka perika idealan izbor kada želite istaknuti svoje lice. Takva frizura služi kao okvir kojim se ističe vaša prirodna ljepota koja na ovaj jednostavan način može više doći do izražaja. Nemojte stoga uvijek sakrivati svoje lice iza kose već mu koji put pružite priliku da zablista u punom sjaju uz kratku frizuru.

U ljetnim mjesecima koji nam slijede, kada je vruće i danju i navečer, kraća frizura je prozračnija i ugodnija za nošenje te je kratka perika ipak laganija od one s dugom kosom. Kad ljetne vrućine i sparina zavladaju i najmanje olakšanje kod nošenja perike dobro će doći. Ljeto je tako idealna prilika da iskušate kako vam stoji ovakav tip perike, a kratke frizure odlično pristaju uz ljetni look lepršave i raznobojne odjeće.

Nije zanemarivo ni to što se kratke perike lakše održavaju od onih s dugom kosom. Vlasi se puno manje petljaju (i samim time manje oštećuju). Manja mogućnost petljanja kose znači i dulji vijek perike, a samim time i uštedu novca. Potrebno je i manje vremena za oblikovanje frizure: raščešljavanje je također jednostavnije i kraće traje. Pranje kratke perike oduzima manje vremena nego kada imamo dugu periku i kada je potrebno izdvojiti više vremena ne samo za pranje nego i naknadno sušenje i oblikovanje.

Kupovina kratke perike odličan je potez ako je vaša prava kosa duga, a željeli biste isprobati kako vam stoji kraća frizura bez da svoju prirodnu kosu morate nepovratno ošišati. Tako u tren oka za izlazak možete imati simpatičnu izrepanu ili bob frizuru, a da ste i dalje dugokosi. Kratka perika idealna je za poigravanje s drugačijim imidžom, a ujedno i najsigurnija metoda jer svoju pravu kosu ne moramo mijenjati.

Naravno, duga kosa uvijek će imati svoj šarm i privlačnost: s takvom frizurom uz vrlo malo truda postižemo elegantan i ženstven izgled, uvijek lijepo izgleda bez obzira težimo li opuštenom imidžu ili nam je pak na umu zavodnički look. Ipak, kao što smo naveli i kratka kosa, tj. kratka perika ima brojne prednosti i odlična je prilika za eksperimentiranje s izgledom.