Umetci i ekstenzije su odmah od svojih početaka bili hit kod žena diljem svijeta. Kako i ne bi, kad mogu pružiti kosu iz snova u nekoliko minuta. Možda je sve inače u redu s Vašom kosom, ali joj samo nedostaje volumena ili dužine kako bi bila spektakularna – tu nastupaju umetci i ekstenzije. Ako i Vi u posljednje vrijeme razmišljate o tom koraku, u nastavku ćete saznati najvažnije stvari o umetcima i ekstenzijama koje trebate znati kako bi Vam odluka bila što lakša.

Ekstenzije ili umetci

Postoji dva temeljna načina kako osvježiti svoj stil – ekstenzije i umetci. Ekstenzije se odnose na pramenove koji se dodaju na kosu kako bi se postigla veća dužina i gustoća kose, dok umetci mogu biti inovativna stilska rješenja poput bujnog visokog repa ili šiški. Na taj način možete kompletno promijeniti stil u kratkom vremenu ili postići bujniji izgled kose bez teškoća.

Načini ugradnje ekstenzija

 Najtrajniji način ugrađivanja ekstenzija je ušivanje, gdje se ekstenzije ušivaju na postojeću prirodnu kosu pomoću mikro-pletenica. Takve ekstenzije mogu trajati i od 6-8 mjeseci Drugi, često zvan polu-trajni način su ekstenzije koje se lijepe za kosu te traju najčešće 4-6 tjedana. Ovaj način sve više se preferira od strane stilista. Konačno, najjednostavnija i najjeftinija metoda je ugradnja pomoću češljića ili kopči – mogu se jednostavno učvrstiti i skidati kod kuće pa su izvrstan odabir za početnike.

Odabir odgovarajućih ekstenzija

S obzirom na to da svatko ima različit tip i teksturu kose, važno je odabrati umetak ili ekstenziju koji će najbolje odgovarati Vašem tipu kose. Na taj način, umetak ili ekstenzija izgledat će prirodnije, autentičnije i bolje uklopljeno.

Umetci i ekstenzije, baš kao i perike, mogu biti od sintetičkih vlakana ili od prirodne kose. Ekstenzije od sintetičkih vlakana znatno su osjetljivije i ne podnose vrućinu pa se ne mogu koristiti sprave poput pegle za kosu što znatno smanjuje mogućnosti stiliziranja. Stoga preporučujemo Quince ekstenzije od prave kose koje su napravljene s visokokvalitetnom ljudskom kosom indijske provenijencije.

Njega ekstenzija

Jednom kada ugradite ekstenzije, potrebno je pravilnu pažnju posvetiti i njegovanju. Pri tome se uglavnom mogu tretirati kao prava kosa, ali s malo više pažnje. Preporučuje se uporaba blagog šampona, a prilikom pranja je također preporučljivo da ste u uspravnom položaju. Važno je kod pranja napomenuti kako nakon ugradnje ekstenzija na lijepljenje nije preporučljivo prati kosu prvih 48 sati kako bi se postigla što veća trajnost.

Ekstenzije na češljiće i kopče se prije spavanja skidaju i raščešljavaju, a jednom mjesečno peru šamponom. Ekstenzije od prave kose možete i bojati, ali ako je riječ o već bojanoj kosi (kao kod većine ekstenzija), preporučuje se bojanje samo u tamniju nijansu.