Transformacija iz ravne u kovrčavu frizuru jednostavna je i brza pomoću umetaka i produžetaka za kosu.

Svatko od nas zaželi se promjene vlastitog izgleda, a nova frizura jedan je od načina da se to postigne. Ako imamo ravnu kosu, valoviti pramenovi će nam prvi biti na umu kad se zaželimo drugačije frizure. No za takvu promjenu nije uvijek nužno mijenjati vlastitu kosu. Za privremenu promjenu kose iz ravne u kovrčavu dovoljno je imati dobru periku koju možemo staviti kad nam dosadi svakidašnji izgled, no valovita perika nije jedini način da postignemo novi izgled, a da pri tom trajno ne mijenjamo vlastitu kosu. Ekstenzije i umetci za kosu pružaju nam istu mogućnost, a pogotovo su zgodni za dobivanje bujnije, kovrčave frizure. Bez obzira imate li kraću kosu ili pak dužu ali slabijeg volumena, produžeci će vam pomoći da postignete željeni izgled i transformaciju.

Kao i kod perika, umetci i ekstenzije mogu biti rađeni od umjetnih vlakana ili od prave kose. Dok oni od sintetičkih vlasi mogu biti u svim zamislivim bojama, oblik (ravno, kovrčavo) im se ne može mijenjati pomoću uređaja za oblikovanje kose jer bi ih to oštetilo ili uništilo. Stoga su za tako nešto idealni produžeci od prave kose jer se mogu dodatno uređivati što je odlična prilika da eksperimentirate s novim frizurama, sa sitnijim kovrčama ili velikim loknama. Ako imate ravnu kosu, možete dobiti kovrčavu frizuru tako što ćete umetke stilizirati uvijačem ili sušilom za kosu. Naravno, da biste ovako nešto mogli napraviti još jednom napominjemo kako je bitno da je u pitanju prava kosa budući da ekstenzije od umjetne dlake ne podnose veliku vrućinu, odnosno nije ih moguće oblikovati pomoću navedenih aparata jer bi se u tom slučaju uništili.

Iako je možda lakše oblikovati kosu koja se ne nalazi na glavi, kako bi postigli prirodni izgled frizure i prilagodili oblik ekstenzija bolje je prvo produžetke staviti na glavu (naravno ako je riječ onima s kopčom koje možete slobodno stavljati i skidati). Nakon što ste ih namjestili poigrajte se s oblikovanjem kose – možete napraviti veće ili manje kovrče, pravilnog ili nepravilnog promjera, itd. Za elegantniji izgled uniformiranost kovrči dobar je izbor, a za opušteniji i razigraniji look možete raditi varijacije pa svaki pramen malo drugačije oblikovati i prstima ih rasplesti kako bi dobili lagano razbarušeni izgled. I s kraćim umecima za kosu može se postići valoviti izgled, a tu vam čak ne treba ni popularni figaro već možete valove napraviti i klasičnom peglom za kosu.

Da bismo sebi mogli priuštiti poigravanje s oblikovanjem umetaka i produžetaka za kosu važno je kupiti kvalitetan proizvod. Umetci od prirodne kose stoga su najbolji izbor ako želite mijenjati i duljinu i oblik kose, a tu ne treba gledati kako proći što jeftinije jer ćete u tom slučaju završiti s lošom frizurom. Nije samo stvar u porijeklu vlasi – i kod proizvoda od prave kose postoje razlike koje ovise o načinu obrade dlake, a najbolji su oni koji kosu minimalno kemijski tretiraju tako da ona onda dugo ostaje u svom izvornom obliku, sjajna i čvrsta, bez propadanja. Quince perike Vam nude široku paletu boja i duljina umetaka i produžetaka za kosu visoke kvalitete kojima ćete postići željeni izgled.