Bez obzira je li riječ o zdravstvenim razlozima ili promjeni stila, perike i ekstenzije od prirodne kose europskog porijekla idealne su ako želimo imati novi imidž.

Kosa je ukras svake žene, bez obzira je li riječ o kratkoj ili dugoj, ravnoj ili kovrčavoj. Upravo zato skoro svi posvećujemo veliku pažnju izboru frizure i njezi kose i ne libimo se ni radikalnih promjena izgleda kako bismo osvježili cjelokupni imidž. Kada mijenjamo vlastitu kosu promjena je nepovratna stoga sve više žena poseže za perikama i ekstenzijama za kosu kako bi u tren oka promijenile frizuru i osvježile izgled. Neki pak imaju potrebu za nošenjem perika iz medicinskih razloga no bez obzira koji je motiv, perike odnosno vlasulje postaju neizostavni dio garderobe brojnih žena, a i muškaraca.

Danas se perike rade od najkvalitetnijih vlakana kako bi izgledale što prirodnije pa se vlasi vezuju gusto i na takav način da i pri pogledu izbliza imamo dojam kako dlake rastu direktno iz kože glave. Prema vrsti kose od koje su napravljene, vlasulje se dijele u dvije osnovne skupine pa tako imamo perike od umjetnih vlakana i perike od prirodne kose. I sintetičke perike kao i one od prirodnih vlakana imaju svoje prednosti no ovdje ćemo istaknuti prednosti potonjih: perike od prirodne kose imaju ekskluzivan, potpuno prirodan izgled, a kosa se (što nije slučaj s umjetnim vlasima) može oblikovati uređajima za kovrčanje kose ili sušilom za kosu u željeni oblik te se može bojati u odabranu nijansu.

Zagreb nudi veliki izbor perika od prirodne kose, a svakako valja istaknuti one od prirodne kose europskog porijekla budući da je takva kosa najpodatnija i najkvalitetnija te je stoga i najpoželjnija kod izrade perika vrhunske kvalitete. Budući da Europljani imaju prirodno širok raspon prirodnih nijansi kose, tako i perike od prave kose europskog porijekla imaju najširi izbor prirodnih boja i nijansi, bez potrebe za kemijskim koloriranjem u svrhu dobivanja raznolikosti, iako se naravno i ovakve vlasi mogu tretirati da bi se dobila nijansa koje inače nema u prirodi.

Osim perika i ekstenzije mogu biti od prave kose pa svaka specijalizirana prodavaonica perika u Zagrebu nudi odličan izbor ekstenzija od prirodne kose europskog porijekla. Bilo da želimo produžiti svoju kosu ili osvježiti njen izgled pramenovima, ekstenzije su odlično rješenje za brzu promjenu izgleda, a njihova ugradnja neizostavna je ponuda bilo kojeg frizerskog salona.

Kako bismo održali prirodan izgled i gustoću perike bitno je pravilno je održavati. Održavanje perika od prirodne kose nije prekomplicirano, potrebno je koristiti specijalizirane proizvode za održavanje perika kako bi one zadržale svoj oblik, sjaj i prirodnu čvrstoću i pridržavati se uputa za njegu pa će naša perika dugo trajati i pružati nam zadovoljstvo nošenja i brzog promjena vlastitog stylinga.

Bez obzira je li samo moda u pitanju ili zbog zdravstvenih razloga imamo potrebu za perikom, njeno nošenje nam pruža mogućnost neograničenog eksperimentiranja s izgledom. Budući da takve transformacije nisu nepovratne, možemo se odlučiti na sasvim drugačiji izgled na kojeg se možda ne bismo usudili da je riječ o našoj vlastitoj kosi. Perike od prave kose stoga su pravi izbor ako želimo postići u potpunosti prirodan izgled, a kako se mogu dodatno oblikovati i bojati možemo se poigravati s imidžem i pružiti sebi zadovoljstvo potpune promjene u kratkom vremenu.