Zašto su nam perike posebno važne u listopadu?

Perike su naša misija i znamo koja je njihova važnost u svakodnevnom životu, a listopad je mjesec kada se u široj javnosti češće spominju i koriste. Povijest perika o kojoj smo pisali u prijašnjem članku govori o tome kako je njihovo korištenje dugo skoro koliko i moderne civilizacije, a sličnost u korištenju vidi se i danas. Iako je najčešća asocijacija na potrebu za nošenjem perike djelomičan ili potpuni gubitak kose, donosimo razloge zašto su tražene i posebno važne u listopadu! 

  1. Pripreme za Halloween

Htjeli mi to priznati ili ne, američka kultura se uspješno proširila i na naše krajeve i Halloween je postao jednako važan kao i poklade u veljači. Maskiranje je odličan način da prikrijemo tko smo zapravo i bar na trenutak postanemo nešto što bi htjeli biti ili o čemu smo uvijek maštali da postanemo. Uz periku, na jednostavan način možemo promijeniti cijeli svoj look bez drastičnih mjera ili mijenjanja frizure. Na jedan dan možete postati ono što ste oduvijeh htjeli biti i isprobati kako vam stoji određena frizura! Za one koji nose kratku kosu, na jedan dan mogu postati dugokose, a svi s plavom kosom na jedan dan mogu isprobati vatrenu i živahnu crvenu. Također, kupovina perike se može isplatiti i za više prilika od jednog dana – svaki put kada želite promijeniti look bez promjena dužine ili boje vaše kose možete iskoristiti periku i u sekundi riješiti problem.

2. Mjesec borbe protiv raka dojke

Listopad je mjesec u kojem se posebno osvrćemo na borbu protiv raka dojke i želimo dati na važnosti svima koji su oboljeli ili preboljeli tu bolest te povećati svjesnost javnosti o ranom otkrivanju i prepoznavanju prvih simptoma. Rak dojke maligna je bolest koja naporima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo ipak bilježi pad stope mortaliteta. Ipak, važno je naglasiti da su redoviti samopregled i mamografija najvažniji koraci u prevenciji razvoja raka dojke, pogotovo ako se on otkrije u ranoj dobi.

Mnoge klijentice koje zbog gubitka kose uslijed kemoterapije su ostale bez kose i znamo koliko su im perike pomogle u vraćanju samopouzdanja u onim trenutcima kada im je to najviše značilo. Želimo naglasiti da smo ovdje za sve koji trebaju naše usluge, ne samo s proizvodima koje nudimo, nego i sa savjetima i pomoći prilikom prve kupovine ili provg korištenja perike.

Kako bi i vi podržali borbu protiv raka dojke, pozivamo vas i mi da tijekom ovog mjeseca češće nosite rozu boju, žene u svojoj okolini podsjećate na važnost pregleda i samopregleda te u konačnici postanete redovite u svom samopregledu i osvjestite ga, ali ne kao neprijatelja, nego kao mogućnost da se zaštitite od najranijih dana!